yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЮЛИЯН С ПЪРВА ТРЕНИРОВКА.
3 септември 2009

Юлиян Радионов се присъедини към новите си съотборници от Ямбол. Днес той направи първа тренировка с ямболския тим. Другото ни ново попълнение Левен Белберов ще бъде на линия на 7 септември след като приключат ангажиментите му свързани с неговото академично образование. С мъжкият отбор на Ямбол тренира и кадетският национал, 16 годишният Васил Илиев, който стана европейски шампион в дивизия „Б” на завършилото съвсем на скоро в Скопие първенство на стария континент. Очакваме и Мартин Дурчев да се върне в отбора. Както ви информирахме той бе на камп в Сърбия. Добрите му изяви са довели до интерес към него от чужди отбори, но предложените от тях условия не са го удовлетворили. Мартин е отказал и предложени от вече бившият помощник треньор на Ямбол Дечо Коешинов да се присъедини към отбора, който ще води през новия сезон. Дурчев спази обещанието си дадено след края на сезона, че ако не заиграе в отбор извън България ще продължи да играе край Тунджа и през настоящия сезон.
На 10 септември в градът ни ще пристигнат и 3-4 чужди баскетболисти. Те ще преминат едноседмичен пробен период. От тях Иван Чолаков ще подбере двама, които да останат в отбора ни. Освен тиражираните вече в медийното пространство американци Тревон Брайънт и Майкъл Ърл се очаква още един или двама баскетболисти. Всички те са играчи на позиция център и крило-център. За по-добра преценка на техните качества, Ямбол ще изиграе два контролни мача със сребърният медалист от изминалия сезон, тимът на Евроинс Черно море на 12 и 13 септември. Очакванията ни са най-късно до 18 септември селекцията в Ямбол да приключи напълно. До тогава ще е и ясно, кои момчета от юношеският ни отбор ще бъдат картотекирани при мъжете за новия сезон. Вече има яснота и кой ще бъде новият асистент треньор на Иван Чолаков.
Неговото име ще бъде съобщено на нарочна пресконференция, която ръководството на клуба ще даде.
На този етап в подготовката на отбора естествено се набляга на физическата подготовка. Тя се води от кондиционният треньор Дичо Тодоров.
Днес, на полувремето на последната контрола на мъжкият национален отбор на България преди заминаването му на Европейското първенство в Полша, която ще бъде с Р.спортист в София ще се състои награждаване на баскетболистите от кадетският национален отбор, спечелил промоция за дивизия „А” на европейското първенство в Скопие. Сред тях ще бъдат и три момчета от Ямбол. Това са Васил Илиев, Иван Тенев и състезаващият се за Бенетон-Тревизо Павлин Иванов. Последният е възпитаник на Здравко Янчев в Тигър и стана най-добър реализатор на това Европейско първенство и бе включен в символичната петица. Той е един от най-талантливите играчи в Европа за своята възраст и ако успее да реализира дарбата си да играе баскетбол го очакват славни години.

yambolbasketball.com