yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛ С ТРИ ОТБОРА В "А" ГРУПА!
2 септември 2009

Вчера бе крайният срок за подаване на заявки за участие на клубовете в държавните първенства за подрастващи - междуобластни първенства и „А” групи за спортно-състезателната 2009 - 2010 година. „А” групите при подрастващите са в три възрастови групи - юноши, кадети и момчета до 14 години. След края на срока за приемане на заявките в мъжкото направление има 7 отбора при момчетата, 8 при кадетите и 6 при юношите. Останалите клубове ще участват в междуобластните първенства за съответната възраст. 
 
СПИСЪК НА ОТБОРИТЕ,
КОИТО ЩЕ УЧАСТВАТ В „А” ГРУПИ - МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ
 
МОМЧЕТА (14) /родени между 01.01.1996 и 31.12.1997 г./

Рилски Спортист
Доростол
Спортист Своге
Балкан
Черно море
Ямбол
БУБА Баскет

КАДЕТИ (16) /родени между 01.01.1994 и 31.12.1995 г./

Рилски Спортист
Шумен
Лукойл Академик
Балкан
Черно море
Ямбол
Сити Юнивърсити
БУБА Баскет
 
ЮНОШИ (18) /родени между 01.01.1992 и 31.12.1993 г./

Видабаскет
Лукойл Академик
Балкан
Черно море
Ямбол
Левски

Само три клуба в страната ще вземат участие в „А” група във всичките три възрастови групи. Това са Ямбол, Варна и Ботевград. Дори отборите, които ще имат най-висок бюджет този сезон Левски и Лукойл Академик не са заявили участие при момчетата, а "сините" и при кадетите. Клубове, които имат отбори в НБЛ, като Плевен и Бургас въобще нямат подрастващи в „А” група, Самоков е само с един отбор при кадетите. Прави впечатление, че един от най-силните клубове в работата с подрастващи – Овъргаз не е заявил участие на нито един свой отбор. Причината е, че неговите ръководители на са съгласни с тази схема на провеждане на Държаните първенства при момчета, кадети и юноши.
Ямбол има много добри отбори и в трите възрастови групи. На отбор момчета и кадети треньор ще бъде Валери Бъчваров. Юношите ще бъдат водени от опитния специалист Здравко Янчев. На него ще му помага Румен Шопов. Най-добрите от юношите ще се включат и в първенството на дублиращите отбори на тимовете от НБЛ. Мачовете в тази група ще се играят преди двубоите на мъжете от 15 часа в събота.
Участието на трите ямболски отбори сред най-силните за възрастта си говори за добрата работа в нашата школа и това, че освен добри отбори имаме и талантливи, перспективни състезатели, които нашето ръководство иска да развие с повече официални мачове и след време те да станат прекрасни попълнения за мъжкият ни отбор. Почти цяло лято усилията на УС на БК”Тунжда” бяха насочени към това да се осигури по-добра организация и финансиране на отборите от школата и обединение на всички работещи за баскетбола в Ямбол в един отлично функциониращ организъм. Накрая това се увенча с успех и благодарение на разбирането и прозорливостта на Президентите на СПБК”Ямболгаз” – Бойчо Георгиев и на БК”Тигър” – Здравко Янчев. Благодарим им за това, че проявяват загриженост за развитието на баскетболната игра в нашия град.

yambolbasketball.com