yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
СРЕЩУ БАЛКАН ЗА "КУПАТА"
26 януари 2009

Възможно най-трудният за преодоляване съперник изтегли Ямбол за предварителният кръг в турнира за купа „България-Леденика”. Нашите момчета ще се изправят срещу лидерът в А-група Балкан. Първият мач е на 6 февруари в Ботевград. Реваншът е на Диана Арена на 8 февруари от 18 часа.
За Балкан играе най-силният играч във втория ешалон Атанас Радев и друг бивш играч на Ямбол Мартин Хорозов. Това са лидерите на нашия съперник, които заедно с амбициите на своя треньор правят отбора от балканския град много труден за преодоляване. Въпреки всичко фаворит за продължаване на четвъртфинала е ямболският отбор, който от началото на годината няма загубен мач и се намира в явен подем. Ако успеем да отстраним Балкан в следващият етап на надпреварата ни чака тимът на Р.спортист, който се очаква без проблем да се справи със Славия.
Ако Балкан е най-добре класираният опонент, от всички възможни за предварителния кръг, то самоковци са най-ниско класираният тим от възможните ни съперници за четвъртфинала.
Ако пък имаме шанса да надиграем Р.спортист, на полуфинала ще избегнем основният фоворит за спечелването на турнира Лукойл Академик и ще премерим сили с Левски, който от своя страна лесно ще стигнат до тази фаза, защото трябва са играят със Сливен или Черноморец.
Полуфиналистите ще се определят само в един мач. Той ще се играе на 12 март. Полуфиналът е на 13 март. Финалният двубой е предвиден за 15 март, а мача за 3-4 място за 14 май. Всичките тези мачове ще имат един и същ домакин и той ще се определи от един от осемте отбора класирали се на четвъртфиналите.

Двойките отбори за предварителният кръг:
Балкан – Ямбол
Славия – Р.спортист
Дунав 2007 – Евроинс Черно море
Видабаскет – ЦСКА
Черноморец - Сливен

Четвъртфинали:
Лукойл Академик – ЦСКА/Видабаскет
Левски – Сливен/Черноморец
Спартак – Евроинс Черно море/Дунав 2007
Р.спортист/Славия – Ямбол/Балкан

Полуфинали:
Лукойл-ЦСКА/Видахим - Спартак-Черно море/Дунав 2007
Левски-Сливен/Черноморец - Ямбол/Балкан/Рилски/Славия

yambolbasketball.com