yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

7-МО МЯСТО ЗА МОМЧЕТА 14
3 юли 2009

И последният пети участник на Ямбол приключи участието си в Държавните първенства по баскетбол при подрастващите. Отборът на Валери Бъчваров, момчета до 14 години се класира на 7-мо място на завършилият в Ботевград финален турнир в тази възрастова група. Мястото обаче на ямболските момчета реално бе между първите шест. Заболяване на най-добрият ни играч в тази възраст Дамян Георгиев доведе до невъзможността му да участва в решителния мач за влизане в шестицата, който нашите баскетболисти загубиха минимално от Берое, отбор надиграван многократно от тях.
В таз годишните Държавни първенства при подрастващите Ямбол класира всичките си пет отбора. При юношите и кадетите градът ни бе представен от отборите на Тигър. Те заеха съответно 4-то и 7-мо място. При момчетата до 10, 12 и 14 години бяхме представени от СПБК ”Ямболгаз”. Отборите на този клуб участваха от името на БК ”Тунджа” и се класираха съответно на 10-то, 8-мо и 7-мо място. Макар и с отбори от различни клубове Ямбол участва във всички финални турнири при подрастващите. Единствено Варна може да се похвали с такова постижение. Ако участвахме с обединени отбори, в общото класиране по точки щяхме да бъдем изпреварени само от Черно море, Овергаз и Самоков и да бъдем пред традиционно силни кубове в работата с подрастващите като Лукойл Академик, Левски, Буба баскет и Балкан.
Именно в обединението и създаването на по-добра работа с подрастващите са насочени усилията на ръководителите на ямболския баскетбол. Надяваме се от новия сезон тези техни усилия да се увенчаят с успех и Ямбол да има обединени и още по-силни детско-юношески отбори.

 

 

yambolbasketball.com