yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

"ТИГРИТЕ" ЧЕТВЪРТИ В САМОКОВ
7 юни 2009

Баскетболистите на Тигър – Ямбол заеха престижното четвърто място на завършилия в Самоков финален турнир за Държавно първенство за юноши. Нашите се възползваха от благоприятния за тях жребий и се класираха сред най-добрите четири на първенството.
Четирима от ямболския отбор бяха със съществен принос за доброто представяне на „тигрите”. Най-полезен с изявите си за Тигър бе Христо Господинов. Той е трети по индекс на ефективност с +24.0. Както и при кадетите Христо стана най-добър борец под кошовете и при юношите. Тежкото ни крило хващаше по 15.7 отскочили от ринга топки. Номер едно и по дефанзивни борби – 12.9. Вкарваше и по 15.1 точки. Ямболският баскетболист бе включен в „символичната петица” на турнира заедно със Станислав Ваклинов /Самоков/, Цветелин Иванов /Левски/ и играчите на шампиона Черно море Александър Янев и Тихомир Желев.
Още двама от „тигрите” са сред лидерите на първенството. Направилият отлично впечатление на специалистите Мартин Раднев е втори сред реализаторите с 22.3 точки средно на мач. Мартин е изпреварен в тази класация само от слависта Йовчо Атанасов (24.6). Атакуващият ни гард е вкарал най-много от опитите си за стрелба за две точки в сравнение с всички свои колеги на финалния турнир. Той има 7.8 успеха от тази дистанция.
Плеймейкърът ни Димитър Василев пък е втори при подавачите. Баскетболистът, който изигра дебютен сезон и при мъжете на Ямбол се отличи с по 4.0 асистенции на мач. Той е изпреварен по този статистически показател само от Ивайло Касабов от Русе (4.6). Митко вкара и по 16.8 точки на мач.
Четвъртият ни баскетболист със съществен принос за отбора ни е Методи Илиев. Той често влизаше в игра от скамейката, но това не му попречи да отбелязва по 17.3 точки.
Тигър вкара трима свои баскетболисти в топ 10 на реализаторите на турнира (М.Раднев-3-ти, М.Илиев-8-ми и Д.Василев-10-ти).
Баскетболистите на Тигър имат най-добър процент успеваемост в стрелбата за три точки. Всичките наши момчета взели участие в мачовете са вкарали 35.8 % от опитите си за стрелба от „тройката”.
За сега това е най-доброто представяне на ямболски отбор в завършилите първенства при подрастващите. До този момент имаме 7-мо място при кадетите, 8-мо при момчетата до 12 години и 10-то на „бебетата” до 10 години. Предстои още един финален турнир, при момчетата до 14 години, където също очакваме добро представяне.

 

yambolbasketball.com