yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛСКИТЕ "ТИГРИ" НА ПОЛУФИНАЛ
4 юни 2009

Отборът юноши на Тигър-Ямбол след четири поредни победи в предварителната групата се класира между първите четири отбора, който в събота и неделя ще разпределят медалите в тази възрастова група. Възпитаниците на Здравко Янчев победиха тази вечер (5 юни) тима на Дунав 2007 с 85-75 и напълно заслужено влязоха в първата четворка на финалния турнир. „Тигрите” победиха много убедително в първия си мач Балкан с 98-68. Във втория пощадиха Славия и ги надиграха само с десет точки 90-80. Изключително драматичен се оказа третият им мач срещу Доростол. Силистренци водеха на полувремето с 20 точки, но сърцатата и вдъхновена игра на нашите момчета през второто полувреме им донесе нова победа с 82-68. Много ползотворно за играта на Тигър се оказа присъствието на треньорската им скамейка на Дечо Коешинов, който ръководството на БК „Тунджа” командирова да помага на Здравко Янчев във воденето на двубоите на ямболския отбор.
Продължават силните изяви на Христо Господинов. Ямболският талант, който стана MVP на финалния турнир в по-долната възрастова група отново показва непримиримият си характер и е лидер в борбата под кошовете и при по-големите от него с 2-3 години баскетболисти. Той е и най-полезният играч на Тигър до този момент и заедно с Мартин Раднев са в първата петица по ефективност на турнира. Тези две момчета заедно с Димитър Василев и Методи Илиев са в основата на успехите на ямболския отбор.
Да пожелаем успех на младите ямболски баскетболисти, защото от тук нататък в битка за медалите ще срещнат изключително силните в тази възрастова група отбори на Левски, Варна и Самоков.

yambolbasketball.com