yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НАЙ-ПРОГРЕСИРАЩИЯТ ИГРАЧ В НБЛ Е ПАВЕЛ МАРИНОВ
4 юни 2009

Баскетболният сайт www.bulgarianbasket.com определи баскетболистът на Ямбол Павел Маринов за най-прогресиращият играч за сезон 2008-09 година. Ние няма как да не се съгласим с колегите от най-популярният баскетболния портал в България.
През изминалото първенство 21 годишният баскетболист от Ямбол си извоюва място в стартовата петица на отбора ни. Той игра във всичките 29 мача от редовния сезон и плейофите, като само в един не бе стартиращ играч. В тези двубой ямболлията престоя на игрището 26.8 мин. За това време успя да отбележи по 12.7 точки. Да улови по 3,7 борби. Дал е 1.7 завършващи подавания и е отнел 0.7 топки от противниковите играчи. Ефективността му е +10.38.
През сезона Павел подобри всичките си лични статистически показатели в един мач. Срещу Сливен индексът му на ефективност от +34 е най-висок в кариерата му. В този мач овладя и рекордните си 14 борби, от тях също върховите 12 в защита. Вкара и 5 „тройки”, нещо което не бе правил до този момент. Срещу Спартак в Плевен подобри рекорда си и по вкарани точки, след като отбеляза 29 в коша на противниците си, от тях 13 от наказателната линия – върхови в кариерата му. Също срещу Спартак успя и в 8 от стрелбите си за две точки.
Съпоставено със сезон 2007-08 Павел Маринов е повишил ефективността си от +8.05 на +12.38. Резултатността си от 8.1 точки на 12.7 точки. В борбата под кошовете също има прогрес. От 3.2 през предишния сезон до 3.7 за сегашния. Това са показатели, който нашето момче има за Ямбол. Нека да припомним, че той цял един полусезон през 2007 година престоя твърдо на скамейката на Балкан и талантът му не бе оценен от Георги Младенов. Възпитаникът на Тигър – Ямбол се завърна в родния си град в началото на 2008 година и под ръководството на Иван Чолаков и Дечо Коешинов започва да разкрива потенциала си.
Силните му изяви през току що изминалия шампионат му уредиха място в отбора, който ще участва на Универсиадата в Белград, през март пък бе избран за участник в мача на звездите от родното първенство, като изпревари чрез вота на феновете супер звездите на родния баскетбол Х.Димитров и Т.Стойков за място в стартовата петица на един от отборите в шоуто. Атрактивните му изпълнения в мачовете на Ямбол и харизмата, която има го направиха и любимец на баскетболните привърженици в страната, а комбинацията от баскетболни умения и фенска обич могат да го изстрелят високо в звездната орбита.
Павел ще продължи да радва зрителите на Диана Арена и през следващия сезон, защото има още две години договор с ямболския клуб.

 

yambolbasketball.com