yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ВНИМАНИЕ, НЯКОЙ ВЕЧЕ НИ ОТПИСА!
12 май 2009

Най-популярният български баскетболен сайт www.bulgarianbasket.com вече отписа шансовете ни да надиграем Евроинс Черно море в третия плейофен мач и да се класираме за полуфиналите. Уважаваните от нас колеги вече публикуваха програмата и съперниците в полуфиналните плейофни серии. За съперник на Левски те посочват предстоящият на Ямбол съперник. За непредубеденият това може да е логично, но на нас хич не ни се иска да е така и ни е малко обидно. Дано винаги добре осведомените журналисти в сайта да не са получели някаква достоверна информация от източник „поискал да остане анонимен”. Това го казваме в кръга на шегата, но си имаме едно наум. Споменът от 2000 година някак ненадейно изплува в съзнанието ни. По-паметливите си спомнят за какво говоря, а и ситуацията тогава твърде много напомня, тази която предстои. Естествено, че става дума за съдийството и ще зададем въпроса: Кой рефер е отсъдил пет лични нарушения на един играч през първите осем минути на един мач?
Спокойно, не е нито един от тримата, който ще реферират мача в сряда.
Ще се позовем на старателно водената статистика на колегите от www.bulgarianbasket.com и ще ви дадем някои данни са тримата, които са овластени с нелеката задача да водят този двубой.
Владимир Цеков е един от деветимата ни международни съдии. Игралият баскетбол в юношеските гарнитури на Левски рефер е на 40 години. През сезона е водил три мача на Ямбол. И в трите от тях нашите падат убедително. Съперниците ни са Р.спортист (78-102), Евроинс Черно море (74-89) и Балкан (97-78). Софиянецът е реферирал седем мача на Варна. От тях те са спечелили два. Явно и на двата отбора не им върви с Цеков. Владо е един от коректните наши съдии и не се влияе от домакинския фактор.
Вторият рефер на мача е също международна категория. Той се казва Искрен Манолов и е на 37 години. Той бе съдия на един толкова паметен за Ямбол двубой – третия мач за титлата на Ямболгаз срещу Лукойл Академик през 2002. Дали тогава обаче не победихме въпреки съдиите? Искрен е ръководил само два мача на Ямбол през сезона. Единият от тях беше отново гостуването ни във Варна загубено само с две точки 72-74. Манолов обаче е реферирал цели 8 на нашия опонент. В тях варненци имат 5 победи, включително и в решителния за тях мач в Самоков спечелен с 100-92.
Третият рефер е Николай Петров. Той е в софийската съдийска колегия и е много по-неопитен от другите си двама колеги. Ръководил е пет мача на Ямбол и е единствен от тримата, с който имаме победа през сезона, но тя е срещу аутсайдера Сливен. Реферирал е два мача на Варна, но единият е бил контролен срещу Р.спортист. В другия Евроинс има победа срещу ЦСКА.
От написаното не би трябвало да имаме, а и нямаме претенции към назначеният наряд. Остава само тримата рефери да не се подадат на напрежението и не се повлияят от евентуален натиск от официални лица и публика, особено ако мача се „завърже”.
Бъдете коректни и към двата отбора, господа!

 

 

yambolbasketball.com