yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document

ЯМБОЛ КЛАСИРА ТРЕТИ ОТБОР ЗА ФИНАЛИТЕ
10 май 2009

Отборът на Ямбол, мини-баскетбол момчета до 12 г. се класира за финалите на републиканското първенство. Водените от треньора Валери Бъчваров момчета, завоюваха безапелационно първото място в група от 5 отбора. Положеният труд през годината даде резултат. Тимът първо спечели областното първенство, като по този начин си осигури домакинско предимство на зоналния турнир, който се проведе в зала „Диана” на 9-ти и 10-ти май. Другите 4 отбора в групата бяха Локомотив (София), Делфин (Бургас), Розова долина (Казанлък) и Шумен. Нашите момчета постигнаха 4 победи от 4 мача, като най-малката точкова разлика, с която победиха бе 22 т.
В първият ден отлично селектирания отбор на Ямбол прегази за пореден път отборите на Розова долина с 70:31 и този на Делфин с 72:32. Тези два тима бяха съперници на Ямбол в регионалното първенство, като всеки път бяха побеждавани със сериозна разлика. Основният съперник на ямболските момчета, отбора на Локомотив също постигна две победи съответно над Шумен и Делфин. Това предвещаваше сериозна битка в следващият ден между двата отбора за първото място. В крайна сметка софийският тим успя да се противопостави единствено в първите 10 минути на двубоя. След това момчетата ни успяха да се справят категорично с най-силния от съперниците ни и Локомотив бе „отнесен” от ямболци с разлика от 25 т. – 82:57. С тази победа нашите си подсигуриха първото място и им остана един протоколен мач срещу Шумен. Може би успокоени от класирането си, Ямбол не дадоха 100 % от себе си в този двубой и победиха непретенциозният си съперник „само” с 22 т. – 62:40.
С това си класиране, Ямбол показаха отново, че има добра школа и отлични специалисти, които успешно успяват да използват възможностите на децата и да произведат добри баскетболисти.
Нека да припомним, че чрез БК”Тигър” Ямбол за сега има още два отбора юноши и кадети класирани за финалите на Държавните първенства. Очакваме това да сторят и останалите ни два отбора бейби-баскет до 10 години с треньор Румен Шопов и втория отбор воден от Валери Бъчваров – момчета до 14 години. И на двата ни тима престоят зонални турнири, които ще се проведат в Ямбол.
Финалите за мини-баскетболистите ще се проведат в Самоков от 25-ти до 31-ви май 2009 г.  Съперници на Ямбол ще са отборите на:
Шампион 2006 , Славия , БУБА баскет , Хебър, Рилски спортист, Балкан, Доростол, Локомотив София, Черно море, Овергаз и Спортист Своге. Конкуренцията е много силна, но според специалистите отборът ни до 12 години е един от най-силните в страната, с отлично подготвени и селектирани момчета.
Нека да им пожелаем успех, да продължат със силните си игри и защо не да се върнат окичени със златните медали.


yambolbasketball.com