|
yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
СТАРТОВИТЕ ПЕТИЦИ В "МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ"
26 март 2009

След сезон 2005-06 Ямбол отново ще има двама стартиращи играчи в “HDI Мачът на Звездите” от родното първенство. Преди три сезона Димитър Хорозов започна мача в отбора на българските „звезди”, а Нинослав Тмушич в отбора на чужденците. В тазгодишното издание на звездното шоу също ще имаме двама баскетболисти в стартовите пет. Павел Маринов и Байрън Сандърс ще започнат за тима на „Леденика”. Да бъдеш стартиращ играч в този мач е голям престиж за всеки един играч, както и за неговия клуб. Това е признание не само за спортно-техническите качества на даден състезател, но и за това, че той е един от любимците на феновете, благодарение на атрактивните си изяви и притежание на харизма и магнетизъм. Ямболският клуб и неговите привърженици са горди със своите двама представители, които ще стартират в мача.
Пет клуба от НБЛ ще имат представители сред десетимата, които ще имат честта да първи да излязат на терена на варненският дворец на спорта. Най-много играчи между тях ще има новият носител на Купа „България-Леденика” софийският Левски. Трима от общо шестимата негови участници са стартови играчи. Това са гардовете Асен Великов и Маркъс Хол за „Леденика” и тежкото крило Дуейн Мортън за „Тойота”. Освен Ямбол още два клуба ще имат по двама представители. Новият Балкански шампион Р.спортис вкара двама от своите трима участника. Центърът Травис Питърсън и атакуващият гард Иван Лилов ще се опитат да направят горди с играта си своите фенове. Спартак Пл. в лицето на своите лидери Роб Престън и Хрисимир Димитров също ще започнат мача. Действащият шампион на България Лукойл Академик ще има само един стартиращ игра и това е Уили Дийн. Всъщност участието на най-добрият плеймейкър в българското първенство е под въпрос поради контузия. Евроинс Черно море пък е единственият отбор имащ участници в шоуто, който не успя да пласира стартов играч от своите общо пет баскетболисти.
Фактите показват, че най-много участници в мача ще има Левски. „Сините” са с 6 играч, след като Станислав Славейков замени контузеният Ристе Стефанов. Лукойл Академик и Евроинс Черно море са с петима играчи, а Р.спортист и Ямбол с по трима. Плевенският Спартак има двама баскетболисти. Единственият тим от НБЛ без представител в Мача на Звездите е Сливен.
Повод за гордост на Ямбол е, че за първи път, именно в това издание на мача ще имаме четирима участници. Освен двамата стартиращи играчи Павел Маринов и Байрън Сандърс и капитанът ни Станислав Говедаров е сред „звездите”. Старши треньорът ни Иван Чолаков пък е един от двамата селекционери на отбор „Леденика”.
В стартовите петици на двата отбора има по трима американци (общо шест) и по двама българи (общо четирима). В мача участие ще вземат осем американски баскетболисти. Един сърбин, 15 български играча, плюс трима треньори. Двадесет и осемте главни дейставащи лица се допълват от един македонец - Александър Тодоров.

 

"HDI МАЧЪТ НА ЗВЕЗДИТЕ"
отбор
стартиращи играчи
общо участници
Левски
3-ма
(А.Великов, М.Хол, Д.Мортън)
7-м
(+ С.Георгиев, З.Георгиев, С.Славейков, К.Папазов)
Лукойл
Академик
1-ин
(У.Дийн)
5-ма
(+ Т.Банев, Н.Върбанов, В.Веселинов, Т.Стойков)
Евроинс
Черно море
нито един
5-ма
(+ Б.Шелдън, Ж.Бойович,
Н.Колев, Ю.Радионов, К.МакИнтош)
Ямбол
2-ма
(П.Маринов, Б.Сандърс)
4-ма
(+ С.Говедаров, И.Чолаков)
Р.спортист
2-ма
(Т.Питърсън, И.Лилов)
4-ма
(+ А.Груев, А.Тодоров)
Спартак Пл.
2-ма
(Х.Димитров, Р.Престън)
3-ма
(+ Д.Великов)

 

yambolbasketball.com