yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С ТРИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ALL-STAR '09
16 март 2009

И тазгодишното издание на „Мача на звездите” от родното първенство няма да мине без ямболски представители. Най-полезният играч на Ямбол до сега в редовния сезон Байрън Сандърс заслужи мястото си в „Звездният мач” след като спечели 894 гласа от далите предпочитанията си за чуждестранен център. Той е изпреварен до доскорошният №1 в Лигата Травис Питърсън, получил 1178 гласа. Байрън остави далеч зад себе си центровете на Евроинс Черно море Атила Сантош (648) и Душан Йелич (412), както и натурализираният сърбин на Плевен Саша Топчов (544).
Станислав Говедаров погрешно бе поставен като атакуващ гард. Неговото място е при плеймейкърите, на пост който играе в нашия отбор, но дори и при по-силната конкуренция на и грачите на позиция 2 той взе третото място. То не му отреждаше място в мача, но класираният пред него играч на Лукойл Академик Чавдар Костов пропуска шоуто поради контузия и нашият капитан взема освободеното от него място, което почти сигурно щеше да има ако бе поставен сред плеймейкърите.
Още един представител ще има Ямбол в „Мача на звездите”. Това е старши треньорът ни Иван Чолаков. Авторитетният специалист остана четвърти при треньорите, като вторият и третият съответно наставниците на Р.Спортист и Спартак го изпреварват съответно с 6 и 4 гласа.
Вероятността да имаме и четвърти представител във Варна е много голяма. Чрез гласуването си феновете определиха 20 баскетболисти. Останалите 4 ще бъдат избрани от селекционерите на двата отбора. Един от най-прогресиращите играчи в Лигата е нашето момче Павел Маринов. С играта си през сезона той спечели симпатиите не само на ямболските баскетболни привърженици, но изглежда и на много фенове от цялата страна. На поста с най-голяма конкуренция, този на лекото крило при българските играчи Павел водеше до последно, като в самия край на гласуването бе изпреварен само с два гласа от супер звездите на родния баскетбол Тодор Стойков и Хрисимир Димитров. Напълно ще приляга на младият ни баскетболист да бъде един от четиримата предпочетени от специалистите да попадне сред елита на мъжкият баскетбол, още повече, че той е и големият фаворит за спечелване на конкурса за „забивки”, който съпровожда „Мача а звездите”.
Благодарим на всички, който с вота си са подкрепили номинираните ямболските представители.

yambolbasketball.com