yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
СУПЕРЛАТИВИ ЗА ПАВЛИН ИВАНОВ
1 март 2009

След приключването на силният международен турнир за кадети Тюрк Телеком в Анкара-Турция не спират суперлативите към едно момче родено в Ямбол и израснало в баскетболната школа на Тигър при треньорът Здравко Янчев. Заминалият в началото на сезона за Италия, да продължи развитието си в реномираният отбор на Бенетон-Тревизо Павлин Иванов спечели званието реализатор №1 на това съревнование, което си е едно малко Европейско първенство като се има в предвид участващите в него отбори от най-развитите баскетболни школи на Стария континент. 15-годишния ямболец, за 6-те срещи в който взе участие вкарваше средно по 23.3 точки. Той реализира 42 точки, от тях феноменалните 10 „тройки” срещу националният отбор на страната, в която тренира и живее – Италия.
Преди турнира в Турция стана ясно, че Павлин Иванов заминава за Вилнюс, където на 7 и 8 март ще бъде част от кампа Jordan Brand Classic ”, който събира 40-те най-добри млади баскетболисти, родени през 1993 година. Заниманията се провеждат в академията на Шарунас Марчиулонис . След надпреварата в Анкара се разбра, че в зависимост от представянето си на тренировъчния лагер в Литва, Павлин Иванов може да получи невероятния шанс да отиде на подготовка в САЩ, и то не къде да е. Финалната фаза на кампа на Jordan Brand Classic ще се състои в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк, съобщава gong.bg.
Успехите на Павлин Иванов са признание и за неговият първи треньор Здравко Янчев, който с нюха си за откриване на таланти е вкарал в залата и дал за баскетбола доста млади дарования. Нека припомним, че негови възпитаници са настоящите играчи на Ямбол Иван Марчев, Димитър Василев и един от най-обещаващите родни таланти Павел Маринов. В НБЛ има още двама негови играчи. Това са баскетболистите на Сливен Андреан Илчев и Христомир Гюров. В А-1 за Берое играят Борис Маринов и Янко Реджев, а за Дунав – Калоян Попов. Доказаният ямболски специалист в работата с подрастващите има още един национален играч включен в националния отбор за кадети, който участва в споменатия силен турнир в Анкара. Това е плеймейкърът Иван Тенев, който също загатва за големият си потенциал на един много дефицитен пост не само в българския баскетбол. БК”Тигър” има и двама баскетболисти в разширеният състав на НО в тази възрастова група. Това е Николай Георгиев, който е много близо до първия отбор и Станислав Милковски.
Възпитаникът на Валери Бъчваров от другият ямболски баскетболен клуб Васко Илиев също намери място в кадетският национален отбор на България. Това показва, че Ямбол има много силно поколение момчета родени през 1993 година, а също така и при година по-малките. Ръководителите на ямболският баскетбол са задължени да съхранят тези момчета и да им предоставят отлични условия за подготовка.

 


yambolbasketball.com