yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЦЕНТУРИОН vs. БАГАИН
24 февруари 2009

 


Преди няколко месеца чрез анкета в нашия сайт ви помолихме да изберете слоган (название) на ямболският баскетболен отбор. В оспорвана надпревара ви предпочетохте „непреклонните” пред „кукерите”. Ето, че дойде време това название да влезе в употреба. Новоизбраният ръководен орган на БК”Ямбол” реши да възложи изработването на едно атрактивно, по-комерсиално лого за своя отбор.
В предвид на избраното от вас „непреклонни” ви предлагаме два образа, които ни връхлитат при изговарянето на тази дума. Предлагаме ви да изберете между два образа, на римски „центурион” и прабългарски „багаин”. Двамата имат равнопоставени функции съответно в римската и прабългарската армии. Центурионът е младши командир на римска кохорта, а багаинът е младши военачалник на войскови отряд. Приликата между двамата е също и в това, че те са едни от най-преданите, амбициозни, талантливи и саможертвени войни в двете войски. На тях в най-голяма степен им приляга названието „непреклонни”.
Избирайте не толкова между изображенията на двамата войни. Те не са напълно реализирани художествено. Искаме да ни кажете дали да изберем по-популярният за европейците „центурион”, за които по-известни представители с тази титла са правени дори филми или за български баскетболен отбор е по-подходящо нещо близко до нашата същност и идентичност.
Снимките ще бъдат публикувани и във форума на сайта, където можете да ги коментирате.
След избирането на по-подходящият за вас образ, ще ви предложим и надписи на слогъна с различен начин на изписване (шрифт). Най-сполучливият ще бъде съчетан с образа и ще се получи завършено лого.

yambolbasketball.com