yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
ГОВЕДАРОВ-ПОДАВАЧ №1 ЗА 2008!
22 февруари 2009

Преди началото на мачът Ямбол-Евроинс Черно море от 16-я кръг на НБЛ, капитанът на ямболският отбор Станислав Говедаров получи от комисарят на срещата Стоян Шесташки наградата на БФ”Баскетбол” за баскетболист подал най-много завършващи пасове към своите съотборници през календарната 2008 година. Плеймейкърът на нашият отбор има в актива си за изминалата година общо 159 асистенции в 39-те официални мача, които е изиграл за отбора ни. Това прави средно по 4.08 на мач. Станислав има 117 асистенции в 29 мача от редовния сезон, 21 асистенции в 5 мача от плейофите и още 21 асистенции в 5 мача от турнира за купа „България-Леденика”.
Това признание е награда за неговият талант и принос в играта му за Ямбол. Дължи се и на неговият професионализъм и постоянство. Той спечели в конкуренцията на майстори на паса като Уили Дийн, Бранко Миркович и националните плеймейкъри Асен Великов и Юлиян Радионов, както и други гардове, като капитанът на българския национален отбор Тодор Стойков, Иван Лилов и Хрисимир Димитров.
Логично е Говедаров да има най-много асистенции през 2008 година, защото той е играл във всичките мачове за Ямбол. Това веднага ме подсеща, че БФ”Баскетбол” спокойно може да даде още една награда на ямболският капитан. Условно можем да я наречем „железният играч”. Последният официален мач срещу Евроинс Черно море бе под номер 200 за него за Ямбол (188 като стартиращ) от 201 възможни, т.е. откакто играе за отборът ни той е пропуснал само един мач. Този двубой се е състоял на вече далечната дата 9 април 2004 година във Варна. От тогава до вчера нашето момче не е пропуснало нито един от 177-те официални мача на Ямбол, като в тях той винаги е бил в стартовата петица. По първенства и турнира те са разделени така: 134 в редовния сезон, 24 в плейофите и 19 за Купата. Ако прибавим и 9 мача от традиционния турнир в памет на П.Майсторов и още поне двадесетина контролни срещи, тяхната бройка със сигурност надхвърля 200. Това само може да ни покаже какъв безценен играч имаме в отбора, и че напълно заслужено той е наш капитан и със сигурност фланелката с неговият номер някога ще виси от тавана на Диана Арена редом с тези на другите легендарни играчи на ямболският тим, идея която в най-скоро време ще бъде реализирана.
Честито, Станислав!



yambolbasketball.com