yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ В "ЯМБОЛ".
4 декември 2008

Борислав Ненов, в-к "Делник"

Драконовски мерки е предприел от понеделник старши треньорът на баскетбо­лен клуб " Ямбол " Иван Чолаков заради мно­го слабото представя­не в последните кръ­гове на отбора. В събота нашите допуснаха пета поредна загуба, като този път загубиха с конфузната разлика от 20 точки в зала " Диана " от състава на " Левски " и наставникът е отстранил от тима за неопределено време гардовете Станислав Говедаров, капитан на отбора и американецът Скот О'Галъхър, като формулировката е за неспазване на тактическите указания по време на мача със "сините". На традиционния брифинг в сряда Иван Чолаков оповести също, че целият отбор няма да получава заплати, докато не коригира играта си.
"Въпреки събирането с баскетболистите на откровен разговор предната седмица, където уж се разбрахме какво се иска от тях, в мача срещу "Левски" дори се представиха още по-лошо в сравнение с предните двубои", каза още Иван Чолаков, като допълни, че по същество няма колектив, липсва сплав между единомишленици, нещо което в ямболския мъжкия отбор не е имало от 15 години. По време на брифинга старши треньорът прецени като добри изявите единствено на тъмнокожия ни американски централен нападател Байрьн Сандърс и донядъде на Стойо Чолаков, всички други са далеч от нужното равнище.
Не бе проблемът в това, че "Левски" игра силно в съботния сблъсък, а че "Ямбол" се представи изключително слабо, отчете треньор номер 1 на баскетболна България за 2006 година. Той каза още, че привържениците на баскетболния ни тим искат да виждат максимално раздаване от страна на състезателите и ако виждат подобно нещо феновете все така ще подкрепят нашите, докато при сегашната ситуация има опасност публиката да се оттегли от зала " Диана".
Игровият егоизъм, демонстриран от Скот ОТалахър и Станислав Говедаров, неспазването от тях на тактическата дисциплина се насажда и у другите баскетболисти, анализира на пресконференцията още Иван Чолаков, като добави, че се вижда как почват и Павел Маринов, и Мартин Дурчев да "стискат" топката, а Кирило Скуматов се крие някъде по терена." Нямаме облик, нямаме лице, в момента просто сме десетина души, събрани да играят нещо", продължи в този остър стил наставникът на най-популярния колективен спорт в града ни .
На "Ямбол" предстои изключително тежко гостуване в събота във Варна на тамошния "Евроинс Черно море". "Моряците" влязоха в силна серия, а имат и скъпа селекция , включваща церовете Майкъл Ърл и Атила Сантош, както и качественият плеймейкър Кори Макинтош, а в редиците на черноморци е и сръбското крило Бойович. Не бива да забравяме и играчи като Пламен Алексиев, Александър Янев, Николай Колев, Симеон Ценов и Атанас Пенев, а този съперник винаги играе на кръв срещу нашите, а има да търси реванш и заради загубата във втория кръг от първенството, когато го заковахме в зала " Диана " в петминутното продължение.






yambolbasketball.com