yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ДВЕ ЗАГУБИ НА ЯМБОЛ В ПРЕДСЕЗОННИ МАЧОВЕ
20 септември 2008

Баскетболистите на Ямбол изиграха два предсезонни мача. В първият от тях, които се игра в Ботевград загубиха с 80-95. Мачът е бил равностоен до края на третата част. Голямата разлика в резултата е станала в края на мача. Съдии на срещата са били местни момчета. Макар, че не са повлияли съществено на развоя на мача са свирили 28 нарушения за нас срещу само 13 за домакините. Поради това, че не е водена компютърна статистика на мача ще се доверим на статистиката водена от нашия треньорски щаб, а тя е следната. Най-резултатен за нашият отбор е бил Скот О'Галахър. Американецът е реализирал 31 точки. Той е успял в 11 от 14-те си опита за стрелба за две точки и в 2 от 6-те си за три точки. Вкарал е и трите си наказателни удара. Има две асистенции и една борба. Направил е две технически грешки. Ефективността му е +25. Партньорът му в гардовата двойка Станислав Говедаров се е отчел с 11 точки и 3 асистенции. Стрелбата му за две точки е 71.4 % (5-7). Ефективността му е +9, доста под неговата средна за сезона (+15.4). Стартиращото ни крило Павел Маринов завършва мача с 7 точки. От него се очаква по-голяма активност, защото е обстрелвал противниковият кош едва четири пъти. Отбелязал е по веднъж за три и две точки и два наказателни удара. Няма нито една спечелена борба. Не на очакваното от тях ниво са се представили стартиращите наши играчите в подкошието. Байрън Сандърс е реализирал 10 точки, но отново има слаб процент успеваемост за две точки. Американецът е успял в 3 от 8-те си опита или 37.5 %. Вкарал е обаче всичките си 4 наказателни удара. Има 6 борби и 2 технически грешки. Ефективността му е +8. Отново както и в първите два предсезонни мача слабо се е изявил Кирило Скуматов. Украинецът има 6 точки и 2 борби и ефективност само от +4. Много хубави думи обаче заслужава влезлият от пейката Стоян Петков. Дошлият от Сливен баскетболист записва 11 точки и 7 борби от тях 4 в нападение. Вкарал е и трите си наказателни удара. Ефективността му е втора по стойност постигната от играч на Ямбол в мача. Тя е +16 и е по-висока от тази на Скуматов и Сандърс взети заедно. За съжаление другите двама играчи влезли от пейката, на които ще се разчита през сезона Стойо Чолаков и Иван Марчев нямат никакъв съществен принос.

Ямбол: Говедаров 11, О'Галахър 31, Маринов 7, Скуматов 6, Сандърс 10 (Петков 11, Чолаков 0, Марчев 2, Василев 2, Илиев 0)

Във вторият мач игран в София ямболските баскетболисти губят от ЦСКА с 104-98 след продължение. В редовното време 95-95. За ЦСКА са играли Симо Найденов и Васил Ефтимов, който няма да бъдат картотекирани в „червеният” отбор за новия сезон. Ямбол е водил в резултата през цялото време на мача. На полувремето той е бил 54-45 в наша полза. Били сме напред в резултата с цели 16 точки, но сме допуснали изравняване. В продължението вкарваме само 3 точки, след като на пет пъти пропускаме да реализираме наказателни удари.
Най-резултатни за Ямбол са Станислав Говедаров и Скот О'Галахър с по 22 точки. Станислав е реализирал всичките си 6 опита за две точки. Вкарал е и десет от петнадесетте си опита от линията. Скот има 5 успеха за две токи от 8 опита. Успял е и в 12 от 14-те си стрелби от наказателната линия. Байрън Сандърс също е дал своя съществен принос. Центърът ни е реализирал общо 18 точки, като този път е бил много по-прецизен в стрелбата за две точки. Има 75 % успеваемост (6-8), но е вкарал само 6 от 12-те си опита от линията (50 %). Четвъртият ни стартиращ играч Павел Маринов също е бил на висота. Крилото е отбелязало 16 точки. Има три „тройки” от 6 опита и 5 успеха от 6 стрелби за две точки. Вкарал е и трите си наказателни удара. Петият играч, на който много ще разчитаме през сезона Кирило Скуматов отново е разочаровал. Той има само 4 точки и нито една борба. Украинецът успешно е бил заменен от Стоян Петков, който отлично си е изпълнил задълженията като играч влизащ от пейката. Бургазлията е реализирал 8 точки и е хванал 4 борби.

Ямбол: Говедаров 22, О'Галахър 22, Маринов 16, Скуматов 4, Сандърс 18 (Петков 8, Марчев 4, Чолаков 0)






yambolbasketball.com