yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
МЛАДЕЖКАТА ЛИГА СТАРТИРА НА 26 ОКТОМВРИ
15 септември 2008

Българската Федерация по Баскетбол създава младежки лиги за юноши и девойки от новия сезон. В тях ще могат да участват всички, родени през 1989 година и след това. До понеделник, 15-ти септември в баскетболната ни централа ще се приемат заявки за участие в тези две първенства.
Младежката лига за юноши се провежда с участието на 10  юношески отбора като 5 от тях добиват право за участие на основание ранкинга от класиранията за последните 3 години. Останалите 5 юношески отбора се определят от БФБ след разглеждане на подадените заявки.
 Отборите играят на разменено гостуване в два кръга като стартират на 26 октомври 2008 и завършват на 29 март 2009 година.
  С лед изиграването на Втори кръг първите 4 отбора играят турнир за Финална четворка, като победителят става носител на купата на Младежката лига за юноши. Дати на провеждане са 8 и 9 април 2009 година.
 След Етапа на разменено гостуване, отборите, заели местата след четвърто в класирането, участват в зоналните турнири за юноши. Отборите, участващи в турнира за Финалната четворка, се класират по право за финалния турнир за юноши.
  БФБ има задължението да поеме разходите за съдийските хонорари и да подпомага транспорта на участващите в срещите отбори, като за целта възстановява сума, отговаряща на 1 /един/ лев на изминат километър.
Почти сигурно в новосформираната младежка лига участие ще вземе отборът на БК"Тигър"-Ямбол.
Друга новост при подрастващите от новия състезателен сезон е създаването на турнира за купата на България при кадетите и момчетата до 14 години по подобие на тези, които се провеждат за мъже и жени у нас. Тези турнири се разграничават от участието им в държавните първенствата на страната за дадената възраст.
  До 15-ти февруари 2009 година в БФБ ще се приемат заявки за участие в тези два турнира, а самите състезания ще бъдат през март 2009.
  Отборите, подали заявки в срок, се подреждат в схема по ранкинг от последната година и според моментното им състояние. Оформят се двойки, които играят на елиминация в две срещи (домакин и гост), до оставането на четири отбора. Те от своя страна оформят финална четворка, която ще определи носителите на купата на България за тези две възрасти – кадети и момчета до 14 години. Все още не е изяснен само регламента на провеждане на финалния турнир - „всеки срещу всеки” в три дни или след дирижиран жребий отборите да играят в два дни – полуфинали и финали.
Ямбол има много силни отбори в тези възрастови групи. При кадетите ще участва отборът на БК"Тигър", а при момчетата до 14 години отборът воден от В.Бъчваров, който ще се състезава от името на БК"Тунджа".
Междувременно стана ясно, че отборите момчета до 10, 12 и 14 години на СПБК"Ямболгаз" ще участват в първенствата на своите възрасти от името на БК"Тунджа". БК"Тунджа" задължително трябва да има отбори в тези възрастови групи за да може професионалният мъжки отбор на клуба да играе в Националната Баскетболна Лига.






yambolbasketball.com