yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СРЕЩУ ЛЕВСКИ ЗА НАЧАЛО
20 август 2008

Съперник на баскетболният Ямбол в първия кръг на новосформираната Национална Баскетболна Лига, който ще се проведе на 11 октомври е отборът на Левски. Интересното е, че за трети път от последните четири сезона започваме първенството срещу „сините”. На 18 октомври, във вторият кръг е и първото ни домакинство. На Диана Арена ще ни гостува тимът от Варна Евроинс Черно море. През първият етап от шампионата от седем срещи ще домакинстваме в три от тях. Жребият не е много благосклонен, защото освен варненци другите, които ще ни дойдат на гости са шампионът Лукойл Академик в четвъртия кръг на 8 ноември и в последния от етапа седми кръг ще приемем на 29 ноември Спартак от Плевен. И тук има интересен факт. За шести път от девет сезона ще играем последен мач от редовния сезон срещу плевенчани. В два поредни кръга – петия и шестия ще гостуваме на ЦСКА и Р.спортист. Преди това в третия ще изиграем мача си срещу Балкан.
Междувременно продължава подготовката за новия сезон на ямболските баскетболисти. Към отбора ни се присъедини и Кирило Скуматов. За съжаление украинецът е повторил „упражнението” на Дечо Коешинов от миналия сезон и пристигна в Ямбол с прорязна рана на дясната си длан, която няма да му позволи да играе с топка около четири седмици. Хубавото е, че в неговия случай няма срязване на сухожилие и връзки.
Иван Чолаков очаква в най-скоро време към отборът ни да се присъединят двама баскетболисти на проби. Това ще стане след приключване на ремонта в зала Диана. Както вече ви информирахме Ямбол се нуждае от типичен център и плеймейкър. Те ще бъдат чужденци. Техните имена и националност, както и техническите им характеристики ще ви съобщим веднага след като те акостират край Тунджа.






yambolbasketball.com