yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛСКИТЕ НАЦИОНАЛИ
16 юни 2008

Както вече ви информирахме във всичките национални отбори при подрастващите има представители на ямболските баскетболни клубове.
В разширеният състав при най-големите, отбора мъжете до 20 години, треньор на който е Иван Чолаков бяха извикани двама играча. Баскетболистът на Ямбол Павел Маринов във всичките контролни мачове до сега е влизал като стартиращ на позиция леко крило. Треньорите му много разчитат на него и почти сигурно той ще попадне в основния състав, които ще замине на Европейското първенство в Латвия. Другото ямболско момче Димитър Василев бе повикано в последния момент. Баскетболистът на Тигър спечели повиквателната си благодарение на отличното си представяне на финалите на Държавното първенство за юноши. Въпреки липсата на класни плеймейкъри Митко не е взел участие в последните мачове и по всяка вероятност няма да бъде включен в отбора за Европейското. Подобна съдба ще има и играча на Ямбол Деян Парушев. При по-малката възрастова група, юноши до 18 години нашият представите бе повикан в разширения състав, но явно изявите му на тренировъчния лагер не са впечатлили треньорът му Йордан Колев. Деян не игра в последните срещи и няма да ходи на Европейско първенство, което в тази възрастова група ще се проведе в Гърция.
Изключителен фурор в националния отбор кадети до 16 години правят баскетболистите на Тигър Павлин Иванов и Христо Господинов. Тези момчета са водещи състезатели в тази възрастова група в България. Павлин е най-добър реализатор за отбора си въпреки, че е с година по-малък от съотборниците си. Христо пък е феноменален в борбата под коша. В един от контролните мачове с отбора на Турция той е хванал изключителните 29 борби от тях 7 в нападение. Ще се окаже прав неговия треньор Дечо Коешинов, че ако младият баскетболист подобри още баскетболният елемент „загърбване” ще лови във всеки мач повече от 20 отскочили от таблото топки. Тези две момчета са бъдещето на българския баскетбол и ние трябва да се гордеем с изявите им. С уменията си те са надскочили възрастта си и за тяхното развитие е необходимо вече по-голямо предизвикателство.
В Монтана, на лагер-сбор на най-малките, момчета до 14 години присъстват още петима ямболски баскетболисти. Това са Николай Георгиев, Иван Тенев и Светослав Милковски от БК”Тигър” и Дамян Георгиев и Васко Илиев от СПБК”Ямболгаз”. В северозападния български град са събрани около 40 млади таланти от цялата страна. От тях треньорите ще селектират бъдещите национални състезатели.






yambolbasketball.com