yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
П.ИВАНОВ-ТОП РЕАЛИЗАТОР НА ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕЦА 14
4 юни 2008

Баскетболистът на БК ”Тигър”-Ямбол Павлин Иванов стана най-добрият реализатор във финалния турнир на Държавното първенство по баскетбол за деца до 14 години. Един от най-големите таланти на българския баскетбол в тази възрастова група за петте мача от турнира бележеше средно по 30.2 точки и има най-голям принос за отличното представяне на своя отбор класирал се на престижното 4-то място. Павлин заслужи и мястото си в идеалната петица на състезанието като най-добър атакуващ гард. Той остана втори в класацията за MVP на турнира със среден индекс на ефективност от +24.8. Най-добър играч в него стана баскетболистът на Левски Алекс Симеонов (+26.3). Във втори най-полезен игра за Тигър се превърна Николай Георгиев (+10.3), син на бившият играч на Ямбол Иван Георгиев.
И други ямболски представители намериха място между първите пет в отделните най-важни статистически показателя. Иван Тенев от Тигър е четвърти по дадени асистенции. Талантливият плеймейкър правеше по 2.4 завършващи подавания. Двама баскетболисти на втория ямболски отбор участвал във Финалите, този на СПБК ”Ямболгаз” играещ от името на БК ”Тунджа” също намериха място в топ 5. Васко Илиев е втори по овладени отскочили от таблото топки. Високият 195 см. центърът улавяше по 12.4 топки. Той стана и най-добре представилият се играч за отбора си (+10.0). Синът пък на друг бивш играч на Ямбол Пламен Димитров Станимир е четвърти по „чадъри”. Той има по 1.4 блока на мач.
В Ямбол расте едно много талантливо поколение баскетболисти родени през 1993-94 година. Нашият град единствен от извън столичните участва с два отбора на това първенство. Тимът на БК „Тигър”-Ямбол с треньор Дечо Коешинов достигна до полуфинал, а отборът с треньор Валери Бъчваров не успя да спечели мач в групата си, но неговите възпитаници са с година по-малки от другите участници. Това в тази възраст има много голямо значение. Самото им участие сред на добрите е успех за тях.
Тези млади баскетболисти и техните треньори заслужават специално внимание от ръководителите на баскетбола в града ни. От някои от тях по всичко личи ще излязат отлични играчи, които трябва да бъдат запазени за ямболския баскетбол.






yambolbasketball.com