yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С ЧЕТИРИ МОМЧЕТА В НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ
12 юни 2008

Ямбол има четирима баскетболисти включени в разширените състави на националните отбори, на които им предстоят участие в европейски първенства през това лято.
В тимът на отбор мъже до 20 години водени от старши треньорът на Ямбол Ив.Чолаков фигурира името на П.Маринов. Лекото крило на нашия отбор направи добър пролетен полусезон след като се завърна при нас от Ботевград. Той има качества да попадне сред дванадесетте играча за шампионата на стария континент, който ще се проведе от 1 до 10 август в Латвия. Отборът мъже до 20 години се събира на първият си лагер на 17 юни, който ще се проведе в Ямбол. Лидери на този национален отбор са най-прогресиращият играч в българското първенство И.Лилов (Балкан) и крилото на Лукойл Академик Ч.Костов. Ще бъдат включени и трима баскетболисти играещи в американски колежи. Сред тях е и центърът С.Четинов, който от есента ще играе в престижния университет Мейн, участващ в първа дивизия на NCCA .
В съставът на юношеският национален отбор, в който играят баскетболисти до 18 години е включен и Д.Парушев. Деян ще има много трудната задача да се пребори с голяма конкуренция на неговия пост в лицето на виканият и в мъжкия национален отбор А.Янев и още няколко силни играча на Лукойл Академик и Черно море. Дори и да не попадне сред заминаващите на европейското първенство в Гърция, самото присъствие на ямболския баскетболист в разширения състав трябва да му даде нужното самочувствие да се готви сериозно, защото качества не му липсват и най-важното те са забелязани от специалистите.
При кадетите до 16 години в националният отбор са извикани двама баскетболисти на Тигър-Ямбол. Х.Господинов и П.Иванов. Те са едни от най-големите таланти на българския баскетбол. Въпреки немного високият си ръст за позицията на която играе Ицо е най-добрият борец под кошовете сред подрастващите в България. Той стана №1 по този статистически показател на финалите на Държавните първенства при кадетите и при две-три години по-големите от него юноши. Другото ямболско момче П.Иванов е един от най-обещаващите български гардове. Само на 15 години той с успех се състезава при по-големите от него момчета. В негово лице българския баскетбол вижда една ново изгряваща „звезда”. И двамата ни баскетболисти са основни играчи в кадетския национален отбор и на тях много се разчита да класират България в група „А” на предстоящото първенство, което ще се проведе в Сараево. По всяка вероятност те ще бъдат включени и в мъжкия отбор на Ямбол от новия сезон, ако се стигне до споразумение с техния роден клуб Тигър.
Пожелаваме успех и на четирите ямболски момчета да попаднат в основните състави на националните отбори и успешно представяне на европейските първенства.

 






yambolbasketball.com