yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С ДВА ОТБОРА МОМЧЕТА ДО 14 НА "ФИНАЛИТЕ"
10 юни 2008

Ямбол класира и двата си отбора за финалите на Държавното първенство във възрастовата група момчета до 14 години. Първо това сториха възпитаниците на З.Янчев и Д.Коешинов от БК”Тигър”, а в последният си мач от зоналния турнир това направиха и момчетата на В.Бъчваров от СПБК”Ямболгаз” играещи от името на БК”Тунджа”, които убедително надиграха в решителен за класирането мач, силната селекция на БК”Шампион”. По този начин ще бъдем единственият извън столичен град с два отбора на "финалите". Това показва отличната работа на треньорите и ръководителите на тези клубове.
Участието на тези два ямболски отбори показва, че града ни разполага с много талантливи деца от наборите '93-'94, като някои от тях като П.Иванов, Н.Георгиев и И.Тенев от БК”Тигър” трябва и да попаднат в ямболския отбор, който ще участва в новосформираната от новия сезон младежка група за да могат да развият своя баскетболен потенциал.
Очакванията на специалистите са, че отборът на БК”Тигър” воден от един от най-талантливите баскетболисти в България на тази възраст П.Иванов, дори може да се пребори за медалите от финалния турнир, който ще се проведе от 28 юни до 4 юли в Русе.
Другият ямболски отбор придобил право да играе между най-добрите дванадесет отбора е съставен от състезатели с година по-малки от възрастта си и самото им присъствие сред най-добрите е безспорен успех. Сред момчетата на В.Бъчваров също има големи таланти като Н.Христов и Д.Георгиев.
Ръководителите на баскетболът в Ямбол трябва да направят всичко възможно това баскетболно поколение да се запази, а на най-талантливите от него момчета да им се предоставят отлични възможности за подготовка и участие в силни турнири и състезания. Първата крачка вече е направена, след като ОС на Ямбол отпусна повече от 20 000 лева от бюджета си за спорт за развитието на детско-юношеският баскетбол в града ни.

 






yambolbasketball.com