yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НАШИ ФЕНОВЕ РАЗКРИХА РЕФЕРА
15 май
2008



В анкетата на нашия сайт ви попитахме какво трябва да бъде решението на съдията в показана чрез видео клип ситуация, а тя е следната. Баскетболистът на Левски Х.Захариев пробива към коша на Ямбол. След неговата стрелба топката отскача от ринга и след това играчът на ямболския тим В.Река се преборва за нея, като не позволява тя да влезе в коша. За пореден път се доказа, че посетителите на електронния адрес yambolbasketball.com разбират баскетболната игра. 53 % са посочели верния отговор. Повечето от тях са фенове на Ямбол, което потвърждава, че зрителите присъстващи на мачовете играещи се на Диана Арена са компетентни и техните реакции на неодобрение към съдийските решения са напълно резонни.
Очевидно е, че верният отговор е „играта трябва да продължи”. Не така мисли обаче международния рефер В.Атанасов. Неговото решение е напълно не адекватно и противоречи на баскетболния правилник. Той отсъди кош за Левски и си навлече гнева на ямболските фенове. Лошото е, че това стана в период от време, който изобилстваше от неправилни съдийски отсъждания, все в ущърб на Ямбол.
Всъщност и останалите 47 % от гласуващите имат право. Явно те са присъствали на втория четвъртфинален плейофен мач между Ямбол и Левски и се досетиха за безхаберното реферско решение. Те избраха другия отговор, а имено ”съдията отсъдил в полза на гостите да се засрами ”, ако разбира се това чувство му е познато.
Всичко това го прави ме не да се заяждаме и да търсим оправдание за загубата си в този мач. По този начин искаме да покажем за един от най-големите проблеми на българското съдийство, а то е тенденциозно помагане на по-класните тимове, дори и пред погледа на фенове на ощетения отбор присъстващи на мачовете заради обичта си към баскетболната игра.






yambolbasketball.com