yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ВАДИМ РЕКА Е ИГРАЧ НА 28-Я КРЪГ
3 април
2008

За трети път през сезона Вадим Река стана „играч на кръга”. След като направи това в 16-я и 25-я кръг украинецът потрети постижението си и в последния изигран кръг. Това той направи при гостуването на Ямбол на шампиона Лукойл Академик. Центърът ни постигна ефективност от +33, която се оказа най-висока в сравнение с всички негови колеги играли в този 28-ми кръг. Вадим постигна петият си „дабъл-дабълс” през сезона след като реализира 23 точки и хвана 13 борби от тях 3 в нападение. Стрелбата му от игра е 69.2 %. Той успя в 9 от 13-те си опита. Отбеляза и 3 „тройки”. „Залепи” два чадъра и даде една асистенция.
На най-добрият ни играч през сезона явно му върви в Правец. Именно там той изигра най-силният си мач през сезона в 16-я кръг. Тогава постигна изключителният коефициент от +42, който е рекорден за Ямбол за последните осем сезона. Вадим държи рекорда на лигата в настоящият шампионат по спечелени борби в един мач, общо 20. От тях 19 в защита, също върхово постижение за сезона. Баскетболистът на Ямбол е и трети в класацията за MVP на първенството изпреварен само от безспорния № 1 П.Антич и с малко от Д.Мортън.
Други двама играчи на Ямбол също са ставали „играч на кръга”. В деветият кръг това стори К.Скуматов, а М.Хорозов бе най-добър в 21-я. В.Река заедно с С.Славейков делят второто място по брой спечелени приза – по три. Първи е недостижимият П.Антич. Само още двама играч от българското първенство имат повече от едно подобно отличие. Това са Л.Пейн и У.Дийн с по две.
При всички положения привличането на В.Река в нашия отбор е едно отлично трансферно попадение на Ив.Чолаков.






yambolbasketball.com