yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ВТОРИ НАШ НА ШОУТО "HDI МАЧЪТ НА ЗВЕЗДИТЕ"
6 март
2008

Ямбол ще има още един участник в шоуто наречено „ HDI мачът на звездите” от родното първенство. След като треньорите на отбор „Тойота” посочиха С.Говедаров сред своите избраници в същинският мач, днес организаторите на проявата обявиха името на М.Дурчев като участник в конкурса за стрелба от „тройката”, който е неделима част от „звездната” вечер. На новата Арена Самоков нашият най-добър изпълнител на този вид далечна стрелба ще води съревнование с още седем популярни свои колеги. Четирима от тях са от шампиона Лукойл Академик – Т.Стойков (миналогодишният победител), П.Антич, Р.Стефанов и Л.О'Банън. Компания ще им правят още И.Лилов (Балкан), Б.Шелдън (Черно море) и представителят на домакините М.Маринов (Р.спортист).
От всички изброени по-горе баскетболисти най-много успешни опита за стрелба за три точки в първенството до сега има Р.Стефанов. Македонецът е успял в 62 от опитите си. М.Дурчев дели 3-то място с М.Маринов. Двамата имат по 45 „тройки”. Пред тях, освен Ристе е само И.Лилов с 56 успеха. Баскетболистът на Балкан обаче е този, който най-много пъти е пробвал мерника си от тази дистанция – общо 182 пъти. Нашето момче и тук е трети с 117 опита. Средно на мач от тази компания най-точен е бил играча от Варна Б.Шелдън. Атакуващият гард на „моряците” е вкарал по 2,7 „тройки” на мач. Дурчев и тук дели 3-то място с М.Маринов с по 1,7 сполучливи опита. Гардът на Р.спортист е момчето с най-добър процент стрелба. Той води класацията с 46,8 % или е успял в 45 от 97-те си опита. Представителят от Ямбол и тук е трети с 38,5 %. Трима от тези седем участника имат по повече от сто опита за стрелба за три точки. Това са И.Лилов (182), Р.Стефанов (134) и М.Дурчев (117).
В една много интересна класация лидер е Р.Стефанов. Той е играч, който бележи най-често зад линията за три точки. „Академикът” вкарва „тройка” на всеки 10,5 минути. М.Дурчев е втори с попадение на всяка 12,7-ма минута.
Участие в конкурса няма да вземат трима от най-добрите изпълнители на този елемент от играта. Това са И.Станков (56 успешни опита), Х.Николов (54) и Б.Миркович (50).
Мартин Дурчев има не малки шансове да спечели този конкурс. Споменатите статистически факти го класират между първите трима от участниците. Разбира се тук голяма роля играе и психиката на състезателят. Много често предварително обявеният фаворит или по-неопитните момчета не успяват да се концентрират и победят.
Тъй като лично съм наблюдавал какво може ямболският играч на тренировка и колко точно стреля без съпротива няма да ме изненада, ако Мартин спечели конкурса. Пожелаваме му успех и дано донесе приза в Ямбол. Той е първият наш баскетболист участващ в подобно състезание. В другия конкурс за „забивки” можем да се похвалим с много значимо присъствие. През 2005 година Д.Хорозов спечели надпреварата със заключителното забиване носещо името „Под мостовете на Медисън”. В следващите издания участие взеха още Н.Балев и М.Хорозов. В тазгодишния турнир се записаха само 4-ма участника. Това са П.Антич, Л.Пейн, Ж.Стоянов (ЦСКА) и Владимир Николов (Славия).

 






yambolbasketball.com