yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

СТАНИСЛАВ ГОВЕДАРОВ-ALL STAR PLAYER
28 февруари
2008

Станислав Говедаров е нашият представител в тазгодишното издание на „ HDI мача на звездите” от родното първенство. Плеймейкърът ни първоначално не бе избран за участие от българските баскетболни фенове гласували за участниците в това шоу. Изборът той да бъде част от този престижен мач дойде от тези, които най-много разбират баскетболната игра – треньорите имащи честа да ръководят двата „звездни” отбора. Те предпочетоха нашето момче заедно с още трима баскетболисти, които да попълнят бройката на участниците до двадесет и четири (първите двадесет бяха селектирани от вота на привържениците). Освен С.Говедаров „уайт карт” получиха С.Георгиев, С.Славейков и А.Груев. И четиримата са водещи играчи за своите отбори и са на челни места в някои от статистическите категории.
Станислав продължава традицията във всеки от провеждащите се All-game двубой да има ямболски представител. В първото издание това бяха А.Ясинский и Г.Плачков. При възстановяването на изявата през 2004 година нашите представители бяха Д.Хорозов и Н.Балев, като първият спечели и конкурса за забивки. През 2005 центърът ни Н.Балев за втори път присъства между избраниците, като дори започна в стартовата петица. През следващата 2006 година имахме двама стартиращи играчи. В отбора на българите бе Д.Хорозов, а в тима на чужденците в родното първенство започна Н.Тмушич. В последното издание на мача като селекционер на „Юга” бе избран И.Чолаков, а Н.Тмушич записа второто си поредно участие в мача.
Включването на Станислав Говедаров в звездната селекция е напълно заслужено и логично. В началото на годината той бе обявен за „играч № 1 на Ямбол” за 2007. Станислав е и вторият по класа плеймейкър в шампионата след У.Дийн с ефективност от +13.9 и е безспорен лидер на Ямбол.
Честито на С.Говедаров и сме убедени, че достойно ще ни представи в All Star game 2008.






yambolbasketball.com