yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НЕПРИЯТЕН ЖРЕБИЙ ЗА КУПАТА
19 февруари
2008

Коварен жребий за осминафиналите в турнира за Купа „Леденика-България” изтегли баскетболният Ямбол. В тази фаза на турнира ще срещнем възможно най-трудният съперник. Това е русенският Дунав 2007. Първият мач ще се играе на 10 март в крайдунавският град. Реванша е на 13 март в Ямбол. Най-добрият вариант за нас бе жребият да ни отреди земляците от Черноморец. Бургазлии са най-слабият от петте не поставени отбори в урната, а и нямаше да ни се налага да пътуваме на далеч. Хубавото е пък, че няма да ни се наложи да посещаваме далечния северозападен град Видин за да играем с тамошния Видабаскет.
Предстоящият ни съперник Дунав е лидер във втората А-1 група. През есенният дял от първенството Ямбол загуби мача си в Русе, но после на Диана Арена постигнахме убедителен успех. Очакваният са за един доста напрегнат осминафинален сблъсък. Ако преодолеем тима на Р.Шопов и Н.Тмушич. На четвъртфинала ни очаква победителят от двойката ЦСКА и Сливен. За разлика от първият ни съперник, който е възможно най-лошият вариант за нас в следващата фаза на турнира жребият отреди пък възможно най-добрият съперник. По всяка вероятност това ще бъде ЦСКА. Срещу „армейците” през сезона имаме две победи, едната от тях в София. Това ни дава надежда, че при добро стечение на обстоятелствата можем да се преборим с тях за влизане във ‘ Final four”. Четвъртфиналните мачове ще се играят на флейофен принцип. Напред ще продължи отборът, който първи спечели две победи. Тимът с по предно класиране на полусезона има домакинско предимство. Мачовете от тази фаза са на 16-ти, 18-ти и евентуално 20-ти март. Ако съдбата ни се усмихне и достигнем до полуфинал там по всяка вероятност ще ни чака шампиона и носителя на купата на България Лукойл Академик. Мачът ще се играе на Арена Самоков на 24 март.
Носителят на Купата ще бъде определен във финалният мач, които ще се играе отново в Самоков на 26 март. Двубоят за бронзовите медали е ден по-рано на 25 март в съшият балкански град.
Най-вероятно баскетболистите на Ямбол ги чака изкючително тежко осминафинално изпитание срещу Дунав. Предпочитан съперник на четвъртфинала – ЦСКА и ако продължим напред невъзможен за преодоляване полуфинал срещу Лукойл Академик.
Целите минимум пред Ямбол – задължително преодоляване на първото препятствие. Цел максимум – спор за бронзовите медали. Реалистично - отпадане на четвъртфинал.
До сега имаме седем не успешни полуфинала в този турнир (1977, 1993, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006). Четири пъти сме взимали бронзовите медали в надпреварата (1977, 2000, 2001, 2002).

Осминафинал:
Ямбол vs. Дунав
Р.спортист vs. Черноморец
Спартак Пл. vs. Алвина
ЦСКА vs. Сливен
Черно море vs. Видабаскет

Четвъртфинал:
Ямбол/Дунав vs. ЦСКА/Сливен
Лукойл Академик vs. Спартак/Алвина
Левски vs. Р.спортист/Черноморец
Балкан vs. Черно море/Видабаскет

Полуфинал:
Лукойл Академик –Спартак/Алвина vs. Ямбол/Дунав-ЦСКА/Сливен
Левски-Р.спортист/Черноморец vs. Балкан-Черно море/Видадаскет






yambolbasketball.com