yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
"ЯМБОЛ" В А-1 БЕЗ КВАЛИФИКАЦИИ
28 август 2007

Тринадесети пореден сезон в елитната мъжка баскетболна група ще започне отборът на Ямбол. Това той ще стори без изиграването на квалификационен турнир.
Днес, Управителният съвет на родната ни баскетболна централа одобри предложението на спортно-техническата комисия в елитната ни група да участват десет отбора. В предвид на това, че дванадесет мъжки тима заявиха участие в нея се налага провеждането на квалификационен турнир за определяне елитната десятка. Имаше предложение всичките заявили участие, без играещите в евро турнирите „Лукойл Академик” и „Спартак”-Плевен да се включат в него. Все как надделя мнението на традиционно участващите тимове в А-1 тази схема да не се прилага. Така шефовете на БФ”Баскетбол” взеха правилното решение в квалификации да участват само пет тима. Това са пререгистрираните ЦСКА и „Дунав 2007” , не игралия през изминалия сезон в нито една от българските дивизии отбор на „Славия” и двата отбора с най-слабо класиране през сезон 2006-07 - десетият „Сливен” и дванадесетият „Спартак МВР”. Останалите шест отбора „Балкан”, „Левски”, „Черно море ИГ”, „Ямбол” и „Р.спортист” плюс споменатите вече два евро участника влизат без квалификация в А-1 на база класирането от предходния сезон.
Квалификационният турнир, който ще се проведе на неутрален терен в периода 1-5 октомври ще определи останалите три тима за майсторската група.
Държавното първенство сезон 2007-08 ще започне на 10 октомври. След изиграването на 18 мача всеки срещу всеки на разменено гостуване ще приключи първия етап от него. Във вторият етап първите осем отбора ще се разделят в отделна група като резултатите постигнати до този момент се запазват. Отпадналите два отбора и първите два отбора от двете А-2 дивизии – източна и западна образуват втора група на А-1 като започнат на „чисто” своята надпревара. За разлика от предишният сезон плейофите в настоящият ще протичат по различен начин. Той се състои в това, че ще има предварителен кръг, в който участие няма да вземат първите четири отбора от първа А-1. Те ще се включат направо в четвъртфиналите и ще играят с победителите от сформираните двойки между отборите заели от 5 до 8 място в първа А-1 ( с осем отбора) и първите четири отбора от втора А-1 ( с шест отбора).
Водещите наши отбори попаднали в първа А-1, между които надяваме се ще бъде и ямболският ще изиграят общо 32 мача в редовния сезон, което го превръща в най-продължителният в историята на българския баскетбол за всички времена.






yambolbasketball.com