yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
ДЕБАТ В ОС-ЯМБОЛ ЗА БК"ТУНДЖА"
2 август 2007

Когато стане напечено радетелите за решаването на проблема винаги се пръкват в изобилие. И винаги в полза на общността, на града, изобщо – благородни хора, накъдето и да погледнеш.

Благодарение на областният ръководител на ПП ГЕРБ Георги Славов се провокира дебат на сесията на Общинския съвет в Ямбол, като реакция от дадената оставка на Иван Чолаков като треньор, заради хроничното безпаричие и организационни проблеми в БК”Тунджа”. Благодарение на зам.кмета на Ямбол Ангел Тепсизов се внесе предложение за отпускане на допълнителни 85 000 лв. за клуба. Въпреки разгорещеното дискутиране това предложение не беше прието. Общинските съветници разискваха и друго предложение, това на своят колега Румен Банков. Той предложи общината да участва с 200 000 лева, като акционер в БК”Тунджа”. Това предложение е абсурдно, защото клубът изобщо не е акционерно дружество, а е регистриран по Закона за лицата и семейството. Тъй като безхаберието у ямболските „старейшини” е пословично те са се усъмнили в това. „Нямат право да се състезават в професионалната лига, ако не са били регистрирани по Търговския закон", пък подкрепил съмненията уважаваният общинският съветник от СДС Емил Карлов. На всички по-навътре с делата на баскетбола в България им е известно, че не е необходимо да си „АД” за да участващ в шампионата на елитната група А-1, но незнанието на господина може да се прости, все пак той е добър математик, но е далече от играта с оранжевата топка. Все пак след направена консултация с председателят на БК”Тунджа” Добрин Кючуков са се уточнили нещата. Най-висшият съдия в Ямбол е предложил друг вариант за спасението на ямболския баскетбол, а именно Общината да участва като колективен орган в управлението на клуба, като кмета или зам. кмета да станат негов Председател. Всичко това е обвързано с промени в устава, които да доведат до по-голям контрол при управлението на средствата. Това добре, но защо сега, когато другите отбори вече започват подготовката си и играчите на „Ямбол” се разбягаха по други отбори.
Все как благодарение на трезвомислещи хора се предизвика този дебат , който показа, че има хора милеещи за едно от най-ценните неща в нашия град. Това ни дава надежда за трайно оправяне на нещата за да може в бъдеще да имаме наистина професионално действащ баскетболен клуб за радост на нас ямболци.






yambolbasketball.com