yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document
ИВАН ЧОЛАКОВ СЕ ОТТЕГЛИ
ЯМБОЛСКИЯТ БАСКЕТБОЛ ЗАГИНА
1945-2007

На пресконференция, провела се при голям медиен интерес баскетболен треньор №1 на България за 2006 Иван Чолаков обяви, че се оттегля от ямболския баскетбол. В предвид изключително тежките условия, в които работеше през изминалия сезон и липсата на всякаква подкрепа в настоящият момент той не намира сили да продължи напред в каузата да спаси колективен спорт №1 на Ямбол. Шампионът на България за 2002 година вече не съществува, след като обстоятелствата принудиха неговият гуру и двигател на успеха да се откаже от своята мисия. Освен причината, че е останал сам и че не среща подкрепа от никого Ив.Чолаков изтъкна още две причини за своето оттегляне. Една от тях е разединението в ямболският баскетбол. Както многократно съм споменавал в този сайт в Ямбол има три клуба в мъжкото направление, всеки от тях действащ самостоятелно и самоцелно. Без ясна преспектива за развитие. Стига се до там играчи на един от тези отбори да бъдат преотстъпвани на други клубове, само и само да не играят за нашия представителен отбор и то при положение, че този клуб ползва пари от ямболски бюджет. И още една е причината за неговата болка. Човешката злоба и завист. Ив.Чолаков сподели, че нито един негов ямболски колега не го е поздравил за високото звание, с което го удостои българската баскетболна гилдия – треньор на годината. В такава обстановка на неприязън той изтъкна, че не може да работи. Отделно от това, никой не го е запитвал за това да ли редовно си получава възнаграждението, в каква обстановка работи и т.н.
Огорчението от всичко това у най-успешният ямболски баскетболен треньор е голямо. С треперещ от вълнение глас той направи кратка ретроспекция на двадесет и осемте години отдадени на любимия спорт, в които е минал, от най-ниското стъпало – треньор на деца, за да стигне до грандиозния успех – шампионската титла с „Ямболгаз”. Спомена за целя трънлив път, който е извървял да възроди ямболският баскетбол в началото на 90-те години до ден днешен.

В „минутката на водещият” ще кажа едно проклинащо БАСТА господа общинари. Вашето управление ще се запомни наред с всичките идиотизми и с това, че допуснахте за първи път от 62 години на сам Ямбол да няма мъжки баскетболен отбор в Държавното първенство.
Ще каза едно злокобно БАСТА на вас (с малки изключение) новоизпечени „бизнесмени”. Вие, които искате обществена легитимация, но я постигате само с лъскавите си коли и охранени физиономии.
БАСТА и на една държава, която не може да създаде условия за просъществуването на спорта въобще.
Сбогом! След дванадесет години може би отново ще се видим.

Бог да прости поминалият се ямболски баскетбол!
Вечна му памет!






yambolbasketball.com