yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
И НАЙ-МАЛКИТЕ С МЕДАЛИ ЗА ЯМБОЛ
24 юни 2007

Нов повод за радост има ямболският баскетбол. След като преди десетина дни отбор момчета до 14 години на БК”Тигър” спечели бронзов медал от финалният турнир на Държавното баскетболно първенство в тази възрастова група, днес най-малките ни баскетболисти постигнаха още по-голям успех. Отборът момчета до 12 години на другия баскетболен клуб в града ни този на БК”Ямболгаз” се класира на второ място във финалният турнир. „Маляците” на треньора Валери Бъчваров спечелиха пет от мачовете си в това състезание и допуснаха да бъдат надиграни само от един от участващите отбори – шампиона „Овергаз”.
Тези малки ямболски баскетболисти и техния треньор заслужават изключителни адмирации, защото достигнаха до финалният мач за титлата след като попаднаха в по-силната предварителна група, но успяха буквално да прегазят по пътя си своите опоненти. Всяка от петте им победи беше постигната с десет и по-голяма точкова разлика. Те надиграха с по двадесет и една точки отборите на двата водещи в страната клуба при подрастващите, тези на „Лукойл Академик” и „Черно море”.
Непременно трябва да отдадем заслуженото за съществуването и успехите на този отбор и на всеотдайността на президента на БК”Ямболгаз” Бойко Георгиев, който осигури по-голяма част от издръжката му благодарение на фирмата си „Неотерм” ООД занимаваща се с проектиране, търговия, строителство на газопроводи, нефтопроводи и съпътстващи ги съоръжения.
Постигнатите успехи на тези два ямболски отбора при подрастващите ни показват, че имаме чудесни деца на възраст межди 11 и 14 години, на които трябва да се обърне голямо внимание и да им се даде възможност да развият безспорният си таланта, за да радват с баскетболни победи града ни.






yambolbasketball.com