yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ОТКРОЯВАЩИТЕ СЕ ИГРАЧИ В ЛИГАТА СЕЗОН 2006-07
31 май 2007

Във всеки един отбор има баскетболисти, играчи които се превръщат в негови лидери. Такива, на които треньорите могат да разчитат винаги. Момчетата, които ще поемат отговорност да завършат решителната за победата на своя отбор атака. В тази таблица можете да разберете, кои са лидерите на тимовете в елитната група А-1 в най-важните статистически показатели и техния „най-полезен играч”.
От статистическите данни в таблицата е факт, че през редовен сезон 2006-07 най-полезните с играта си баскетболисти са и най-резултатните играчи на своите отбори, което ни показва, че статистическият показател реализирани точки се явява най-важен за приноса в играта на всеки един баскетболист. Има и играчи, които са лидери в повече от две статистически показателя. Баскетболистът, за които с пълно право можем да кажем, че е „ лидер на лидерите”, безспорният № 1 за своя отбор е капитанът на „Спартак” Пл. Х.Димитров. Националният ни баскетболист е единственият в елитната ни група, които води класацията на своя тим в четирите най-важни статистически показателя – реализирани точки, овладени борби, асистенции и отнети топки. Това той постига както в редовния сезон така и в плейофите. За такива като него е измислен изразът играч-отбор. Други играчи, без които отборите им няма да са същите са Н.Тмушич, А.Бойич и Д.Мортън. Те плюс Х.Димитров са четиримата, които са MVP на своите отбори в редовния сезон и в плейофите. И в двете фази на първенството лидерите на „Ямбол” и „Черно море ИГ” водят ранглистите на тимовете си по отбелязани точки и борби, като варненецът е водач в плейофите и при асистенциите. Други трима баскетболисти са жизнено важни за своите отбори. С.Георгиев, А.Груев и Л.Хаджисотиров оглавяват класирането в два статистически показателя, но само в редовния сезон. Първите двама предоставиха в плейофите лидерството на своите съотборници съответно Р.Престън и А.Нокс, а Удо не успя да „доведе” отбора си до елиминационния етап. Има още двама играча, без които представянето на отборите им няма да е толкова успешно. Това са лидерите на „Дунав” и „Алвина” съответно С.Ценов и С.Тошев. Те са „най-полезните играчи” за тимовете си, но водят само по показателя реализирани точки, като съвсем малко не им достига да направят това в борбите, където са изпреварени от съотборниците си Т.Тенев и К.Хюз. Само в „Сливен” обаче не може да се посочи само един играч, които да се определи за лидер. Там водачеството е разпределено между MVP- то Н.Динев и С.Иванов. Първият е най-добрият реализатор, а втория води при борбите и асистенциите.
Няма как да не ви е направило впечатление, че досега не съм написал нищо за играчите на двата ни водещи отбора „Лукойл Академик” и ЦСКА. Тези клубове разполагат с драстично по-висок бюджет от останалите, което им позволява да присъединят към съставите си много класни баскетболисти, всеки един от тях със самочувствието и класата на лидер. Но въпреки това и при тях се открояват състезатели с по-голям принос, но липсва един значително открояващ се от другите. Единствено при шампионите Д.Смит показа превъзходството си , но само в плейофите, през които е лидер по точки и борби. В редовния сезон MVP и най-добър реализатор за „студентите” стана Т.Стойков. Неизменна величина за техния отбор е Л.Джоунс, които държи лидерството при „подавачите”. Това са тримата лидери на шампиона. При „червените” има още по-голямо разслоение. В техния отбор през целия сезон имаше голямо текучество и нито един от играчите им не можа съществено да се открои над другите. Все пак в редовния сезон за техен лидер може да броим А.Пледжър. Той е техния водач по ефективност и отбелязани точки. Най-постоянен в изявите си е Г.Даниелсон, оглавяващ класацията в ЦСКА при борците. Това той прави и в редовния сезон и в плейофите. Д.Мираковски също беше фактор за „армейците”, но му се отдаде да оглави само една ранглиста – за най-много асистенции и то само в редовния сезон. В отсъствието на освободеният А.Пледжър № 1 за вицешампионите в плейофите е Й.Бозов. Можем да обобщим, че за ЦСКА водещите му играчи са А.Пледжър, Г.Даниелсон, Д.Мираковски и Й.Бозов.






yambolbasketball.com