yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С ТРИ ОТБОВА ВЪВ "ФИНАЛИТЕ"
28 май 2007

Ямболският баскетбол класира три от четирите си детско-юношески отбора за финалните турнири на Държавните първенства в съответните възрастови групи.
Първи направиха това баскетболистите от отбор „кадети” на БК ”Тигър”-Ямбол. На зоналният турнир в Бургас възпитаниците на З.Янчев и А.Стефанов трудно, но напълно заслужено спечелиха мястото си във „финалите”. Малко по-късно втора формация на „тигрите” се класира между дванадесетте най-силни отбора във възрастовата група момчета до 14 години. Те го направиха убедително и безапелационно. По същият категоричен начин последни си спечелиха квотата най-малките ямболски баскетболисти. Отбор момчета до 12 години на „Ямболгаз” водени от В.Бъчваров разбиха конкуренцията и ще играят в турнира на най-добрите. Единствено при „юношите” няма да имаме представител сред водещите осем тима в България. При тях също имахме реални шансове за класиране, но Ямбол се яви с два отбора в тази възрастова група. Както винаги разединението не води до успех и тимовете на „Ямбол” и „Тигър” бяха отстранени от „Овергаз”.
Това, че успяхме да класираме три отбора за финалните турнири на Държавните първенства при подрастващите означава, че треньорите работещи с нашите деца си вършат добре работата, но няма как да не ви е направило впечатление, че Ямбол участва в тези зонални турнири с отбори от три баскетболни клуба. Според мен, пишещият тези редове това е недопустимо. Градът ни няма нито финансовият, нито човешкият ресурс за това роене на клубове. Обединението им ще доведе до окомплектоването на по-силни и конкурентно способни отбори при децата и юношите и за тяхното по-добро финансиране и няма изключително талантливи и способни момчета като П.Маринов, Й.Димитров и Д.Парушев, включени в национални отбори да не могат да вземат участие на тези високи форуми.
Пожелавам успех на трите класирали се ямболски формации, които според специалистите реално могат да се преборят и за медалите в първенствата на съответните възрастови групи, а темата за обединяването на всичките ямболски баскетболни клубове тепърва ще присъства в статиите на нашият уебсайт.






yambolbasketball.com