yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
КОИ СА БАСКЕТБОЛИСТИТЕ ПЕЧЕЛИЛИ ПРИЗА
"ИГРАЧ НА КРЪГА"?

23 април 2007

Както вече ви информирахме според нашия сайт MVP на редовен сезон 2006-07 е баскетболистът на „Черно море ИГ” А.Бойич с индекс на ефективност средно на мач от +22.09. Не той обаче е обявяван най-много пъти за „играч на кръга” от нас. Интересното е, че сръбският център на варненци не е между тези с повече от един приз за съответния кръг. Той е ставал MVP един единствен път в 23-я кръг. Баскетболистите с повече от едно MVP са седем. Двама от тях обаче са ги постигнали само във втората шестица. Това са Н.Тмушич и С.Ценов по 3 пъти. Другите петима са Т.Стойков – 5 пъти, Х.Димитров и А.Пледжър по 3 пъти, Д.Мортън и И.Лилов по 2 пъти. Другите, които са печелели по веднъж званието „играч на кръга” са:

Б.Трейна /ЦСКА/ , Б.Вукадинович /Балкан/, С.Георгиев и Н.Върбанов /Левски/, баскетболистите на „Лукойл Академик” Л.Джоунс, Л.Барнс, Т.Браун и Д.Смит, варненците П.Алексиев и А.Бойич, нашите М.Вукотич и С.Говедаров, М.Марков от „Дунав”. Последните двама са единствените баскетболисти играли във втората А-1 печелили в първия етап от първенството (десет отбора). Във „втората шестица” освен Н.Тмушич и С.Ценов другите MVP -та са Н.Динев и С.Иванов от „Сливен”, Б.Миленков и С.Тошев.

Отборно най-много призове за MVP имат шампионите в редовния сезон „Лукойл Академик” – 9. Следващите в класацията са „Балкан” с 5. Четири има ЦСКА. „Спартак” Плевен е с три, а „Ямбол”, „Левски” и „Черно море ИГ” с два. Само за втората А-1 „Дунав” Русе е с 4, „Ямбол” с три. „Сливен с два и „Алвина” с един. Единствено тимовете на „Р.спортист” и „Спартак МВР” не са излъчели MVP.

Най-големият индекс на ефективност постиган от играч в редовния сезон е този на Л.Джоунс. В мача на своя отбор в Плевен плеймейкърът има +45. Трябва да уточним, че този двубой се игра с две продължения. Във „втората шестица” двама делят лидерството с +43. Това са С.Ценов и С.Тошев.

Най-много пъти в „символичната петица” е включван капитанът на българският национален отбор Т.Стойков-общо 12 пъти. Следван от Н.Тмушич-11 пъти, но 5 от тях са в кръгове от втора А-1.

Шест баскетболисти на „Ямбол” са попадали във „символичните петици”. Освен споменатият ни лидер Н.Тмушич – 11 пъти (6 първа фаза) другите са С.Говедаров- 4 (2) пъти, М.Вукотич-2(2) пъти, Д.Хорозов-2, М.Хорозов-2 и В.Рижов-1.






yambolbasketball.com