yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
ПРИЗНАНИЕ ЗА Г.ГЛУШКОВ
10 април 2007

Баскетболист No 1 на Ямбол за всички времена – Г.Глушков заслужи още едно признание от ямболските фенове. След като го избраха в „символичният отбора” на ямболският баскетбол с най-голям процент одобрение , те му засвидетелствуваха още веднъж своето признание. Петдесет и три процента от гласувалите в анкетата в нашия сайт пожелаха неговият състезателен екип да виждат винаги когато идват на Диана Арена да наблюдават баскетболни мачове. Така той се присъедини към други трима легендарни играчи на ямболския отбор – В.Йорданов, И.Ангелов и А.Ясинский, за които преди това преценихме, че имат абсолютното и заслужено право да бъдат удостоени с тази чест.
Г.Глушков е логичния избор на ямболските баскетболни привърженици. Той е най-успелият баскетболист играл за отбора ни. Първият източно европеец попаднал в NBA, със забележителна кариера в италианското баскетболно първенство. Освен за “Лъсков” Ямбол по редица субективни и обективни причини Глушков игра с емблемата на силни столични и извън столични отбори, но независимо от това, ние ямболци имаме право да се гордеем с отличните му прояви на баскетболния подиум, защото първоначалната обич към играта и първите си крачки към големия спорт той направи в своя баскетболен град - Ямбол.

Всички ние сме убедени, че добрите ни чувства са взаимни. Това много добре си проличава от отговора на един въпрос отправен към него от журналистката Надежда Богданова.

“В списъците на много тимове е фигурирало по различно време името Георги Глушков – тимове български, американски, италиански, испански. Кой от тези отбори ти е най-скъп?”

Отговорът е следния:

„Ямболският “Лъсков”. Там, където Симеон Варчев ме направи баскетболист. Мене – дюстабанлията, ненадеждният, сърдечно увреденият! Там попаднах в чудесна среда. Между състезателите съществуваше не само поносимост, а искрена добронамереност. Те бяха играчи. Не стрелци, не подавачи, не техничари, а играчи. Иван Главов, Георги Ковачев, Красимир Овчаров.......от тях се учих, помагаха ми непрекъснато. Задължен съм им за това, което сетне постигнах. Неслучайно страдах, когато се разделихме.”

Убедени сме, че ако имахме традицията от NBA да окача ме в спортните си зали състезателните екипи на най-заслужилите ни баскетболисти, тези, които с играта си са ни карали да се чувстваме щастливи и горди с отбора, на които сме привърженици, то този на Г.Глушков би бил гордост за всяка спортна баскетболна арена. Така трябва да се чувстваме и ние ямболци, защото основателно той приляга и на нашата ямболската Диана Арена.






yambolbasketball.com