yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
И.ЧОЛАКОВ - УЧАСТНИК В "ЗВЕЗДНИЯ МАЧ"
21 март 2007

Вече е известен първият наш представител в „Мача на звездите”. В шоуто който ще се състои в зала „Универсиада” на 1 април ще участва треньор No 1 в родния баскетбол за 2006 година И.Чолаков. Организаторите на „звездния мач” са решили отборите в таз годишното издание да бъдат водени от триумвират. Така тимът на юга, които ще бъде съставен от играчи на ЦСКА, „Левски”, „Ямбол” и „Р.спортист” ще има за наставници К.Башич (ЦСКА), Л.Минчев (Левски) и И.Чолаков (Ямбол). „Северняците” пък ще бъдат напътствани от М.Докузовски (Лукойл), Г.Младенов (Балкан) и Д.Великов (Плевен).

По принцип в тези мачове за треньори се избират наставниците, чиито отборите са най-напред във временното класирането на редовния сезон. Те от своя страна пък избират своя щаб. Явното намерение на организаторите е да се отдаде нужното внимание на най-уважаваните в момента баскетболни треньори водещи отбори в елитната ни група. Това според нас е напълно правилно и заслужава адмирации.

До 25 март ще продължи гласуването на феновете за определяне на стартовете петици. Да попаднеш в тях е голяма чест на всеки един от номинираните баскетболисти. Това говори добре не само за техните спортни качества и талант, но и това до колко популярни и харесвани са те от феновете. Припомняме ви, че в миналогодишното издание на „Мача на звездите” двама ямболски представители бяха удостоени с тази привилегия. Д.Хорозов започна в стартовата петица на „българите”, а Н.Тмушич в тази на „чужденците”. Тази година най-големи шансове да бъде селектиран има сръбският ни център. Нино е безспорния No 1 в лигата по овладени от ринга топки и само това, че в момента играе във „втората шестица” може да му попречи да заеме полагаемото му се място като „център” в петицата на „Юга”.






yambolbasketball.com