yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА. ДА ПОКАЖЕМ УВАЖЕНИ КЪМ ЛЕГЕНДАРНИТЕ!
19 март 2007

В новата анкета в нашият сайт ви предлагаме да изберете баскетболист от „залата на славата” на ямболският баскетбол, на който според вас символично може да се окачи екипа в залата по подобие на традициите в NBA . Разбира се в Европа няма подобни инициативи, но това е един чудесен начин да се уважат усилията на играч, дал толкова много за успехите на нашия клуб и направил така, че хора да се чувстват щастливи от изявите му на терена.
Както предполагаме вие вече сте забелязали, че снимки с състезателните екипи на трима легендарни баскетболисти играли за Ямбол вече ги има поставени. Позволихме си да направим това, защото те в най-голяма степен олицетворяват качествата, които трябва да се притежават за да си спечелиш това признание. Вълчо Йорданов, Иван Ангелов и Анатолий Ясинский са играчи от символичния отбор на Ямбол за всички времена, отбор избран от вас привържениците на ямболския баскетбол. В България професионално са играли само за нашия тим. Останаха ни верни въпреки съблазняването им от по-богати и успели клубове. Спортно-техническите им качества ги нареждат между най-добрите играчи в страната и освен всичко това са хора с голям морал и човешки качества. Обичат Ямбол и всичко свързано с града ни.

Ви имате право на повече от един избор в анкетата. Преценете, кои от посочените ямболски баскетболни легенди се доближават до качествата на горе изброените трима. Състезателният екип на този от тях с най-голям вот ще бъде добавен до този на В.Йорданов, И.Ангелов и А.Ясинский. Гласуването ще приключи точно в 12.00 часа на 8 април (ВЕЛИК ДЕН) . Чудесен ден да разберем кой е той, един от легендарните.

В анкетата са включени играчи, които са избрани в символичния отбор на Ямбол за 20 век и вече са прекратили спортната си кариера. За това не са посочени имената на Д.Ангелов (ЦСКА) и Д.Димитров (Балкан).
За да направите възможно най-добрия избор ви предлагаме да прочетете кратките спортни биографии на легендите ни. Тях можете да ги намерите в „ГОЛЕМИТЕ НА ЯМБОЛБАСКЕТ”; спортни био.






yambolbasketball.com