yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЯМБОЛСКИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В "МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ"
11 март 2007

Четвъртото издание на станалия вече традиционен HDI „мач на звездите” този път ще се състои в столичната зала „Универсиада” на 1 април. Предишните три издания се проведоха във Варна. Решението е взето от организаторите на двубоя в интерес на по-качествен мач и по-голям зрителски интерес.

След като в предишните две издания един срещу друг се противопоставеха отбори съставени от чужденците играещи в българското първенство срещу водещите български играчи, то в това си издание се връща системата от първия мач, в който отборите бяха разделени символично на „Север” и „Юг”. В това четвърто издание тимът на „севера” ще носи името на пивоварна „Леденика” и ще бъде съставен от играчи на „Лукойл Академик”, „Балкан”, „Спартак” Плевен, „Черно море ИГ” и „Дунав”. Отборът на „Юга” ще се казва „Акватек” и в него ще вземат участие играчите на „Левски”, ЦСКА, „Ямбол”, „Рилски спортист” и „Спартак МВР”.

Във всичките „звездни” мачове провели се до този момент е имало ярко ямболско присъствие. През 2004 г. в отбора на „Юга” бяха селектирани баскетболистите на „Ямболгаз” Н.Балев и Д.Хорозов. „ Air Ямбол” дори спечели турнира за най-атрактивна „забивка” в коша, като безапелационно победи фаворизираните си чернокожи противници. През 2005 г. отново центърът ни Н.Балев взе участие, а след като избрания да стартира мача в обора на „българите” Б.Младенов се контузи имаше и привилегията да започне двубоя. През 2006 г. имаше още по-силно ямболско участие. Н.Тмушич и Д.Хорозов чрез гласуване от баскетболните фенове от цялата страна имаха честа да бъдат избрани като стартиращи играчи, което е голяма чест не само за тях, но и повдига авторитета на ямболския баскетбол.

И през тази година участниците в allstar game ще бъдат определени от привържениците чрез гласуване в сайта www.allstar2007.info . То ще продължи до 25 март. Чрез него ще станат известни десет играчи за всеки един от отборите. Останалите двама ще бъдат посочени от треньорите на двата отбора. Гласуването ще определи и най-важното- баскетболистите, които ще започнат мача.
Гласувайте активно за номинираните ямболски представители!






yambolbasketball.com