yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document
ЖРЕБИЯТ НИ ПРАТИ "ВИНАРИТЕ"
27 февруари 2007

„Ямбол” срещу варненският „Алвина” в осминафиналите за Купа „България”. Това определи жребия теглен днес в зала „София-1” на хотел „Кемпински” в София.

Името на ямболският тим беше в урната на поставените отбори. Евентуални наши съперници освен „Алвина” можеха да бъдат отборите на „Дунав”-Русе, „Видабаскет” –Видин и „Черноморец”-Бургас.
Поне според нас ни се падна възможно най-трудния за преодоляване съперник. Само преди петнадесетина дни имахме възможност да наблюдаваме на Диана Арена изявите на предстоящият ни съперник. „Ямбол” надделя трудно над него, само с пет точки разлика – 82-77. Тогава обаче в редиците на варненци не играха контузеният С.Боев и новопривлеченият американски център К.Хюз – играл с голям успех преди шест сезона в „ ММ биър Черно море”. В редиците на „Алвина” играят баскетболисти с голям стаж и успехи в елитния български баскетбол, като шампиона с „Лукойл Академик” С.Тошев, държавните първенци Ив.Друмев и Б.Стоянов с „ Черно море Соди”, както и игралият дълго време за елитните „Спартак”-Плевен и „ММ биър Черно море” П.Христов. Макар и не в най-добрата си форма тези баскетболисти са с голям опит, включително и международен такъв и с изключителни баскетболни умения. Това ни подсказва, че ни предстои една интересна, напрегната и равностойна осминафинална серия. Поради по предното си класиране на полусезона „Ямбол” ще бъде гост в първия си мач във Варна, който ще се играе по програма на 6 март. Реваншът е на Диана Арена три дена по-късно на 9 март. Нашите обаче извадиха късмет в жребия при евентуалното си класиране за четвъртфиналите, след като избегнаха супер фаворитите „Лукойл Академик” и ЦСКА. Победителят от осминафинала ще срещне в четвъртфинална серия за влизане в „голямата четворка” на турнира отборът на „Левски”. Тя ще протече на плейофен принцип, като тимът спечелил два от възможните три мача ще продължи напред. Датите за тези двубои са следните: 12 март в София, 14 март в Ямбол и евентуален трети двубой в София на 16 март. Тази система за елиминация за първи път се прилага в турнира за Купа „България” и облагодетелства изключително по-предния в класирането отбор. Тя не беше заложена предварително в наредбата за провеждане на състезанието, но явно интересите на водещите клубове е довело до това, за да няма никакви изненади в определянето на последните четири. Задаваме коректно въпроса, защо когато нашия клуб поиска промяна в предварително определената система за провеждане на Държавното първенство, а именно не шест , а осем да са отборите в I -ва А-1, желанието ни не срещна разбиране.
Ако „Ямбол” се промъкне до голямото каре в полуфинален мач ще играе с тима на ЦСКА. Финалният турнир ще се проведе в Перник от 21-23 март.

Въпреки тежката финансова криза налегнала „Ямбол” и почти илюзорните шансове да се промъкнем в битката за медалите, отборът ни участва в турнира за да запазим традициите и най-вече заради хилядите наши привърженици живеещи с тръпката от играта и резултатите на любимия си отбор.

Четвърфинални двойки:
Левски – Ямбол/Алвина
Лукойл Академик – Черно море ИГ/Видахим
ЦСКА – Р.спортист/Дунав
Спартак – Балкан/Черноморец






yambolbasketball.com