yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

БФ"БАСКЕТБОЛ" КОСВЕНО СЕ ИЗВИН НА ЯМБОЛ
30 октомври 2007

Дисциплинарната комисия при НСКБ , в състав Стоян Шесташки и Желчо Генов ( Васил Гъдев отсъства поради служебна ангажираност), се събра вчера, самосезирайки се във връзка с разпространения от www.yambolbasketball.com снимки и видео клип предоставени на сайта от двете ямболски телевизии Диана кабел и Супер вижън +, заснели мача между отборите на Ямбол и Балкан , състоял се на 24.10.2007г. в гр.Ямбол.
При разглеждане на видеоматериала ясно личи, че отбелязаните 3 (три) точки в края на третата част от мача, са след сигнала за край на частта.
Старши съдията Пламен Симеонов не чувайки звуковия сигнал, поради големия шум в залата, зачита трите точки.
Дисциплинарната комисия счита, че съгласно Правилника по баскетбол, старши съдията е бил в правото си да вземе решение. Също така отбелязаните точки не са решили изхода на срещата (оставали са 10 игрови минути).
Поради това обаче, че старши съдията Пламен Симеонов не се е консултирал с колегите си и дежурния представител на БФБ в сложната и шумна обстановка, ДК при НСКБ

РЕШИ:
1.Обръща внимание на старши съдията Пламен Симеонов и го предупреждава за лишаване от длъжностни права на основание чл.27 (1) от Дисциплинарния правилник на НСКБ.

Чрез нашият сайт искаме да благодарим на дисциплинарната комисия за това, че се е самосезирала по случая и да споменем следното. Ръководителите на Ямбол не са подавали контестация, не са оспорвали резултата от срещата и не са желали наказание на когото и да е било. Наистина ситуацията е много сложна и е допустимо да се сгреши. С показаните материали ние привържениците на баскетболната игра в Ямбол единствено искаме мачовете на нашия любим отбор да се реферират честно и безпристрастно. Искаме и ида се вземат мерки за подобряване методическата подготовка на нашите съдии, за да може те да бъдат съпричастни към баскетболния празник по нашите зали, а не да бъдат главнодействащи лица. Искаме да си тръгваме от залите отпочинали и в добро настроение, а не изнервени от некомпетентност.
Приемаме решението на комисията, като извинение към многобройните ямболски баскетболни фенове, за надяваме се неволната грешка на съдиите.
Благодарим и на колегите от bulgarianbasket.com, форумана fenzona.com и канал 3 за това, че дадоха гласнос на проблема и той стана достояние на по-голяма аудитория.






yambolbasketball.com