yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
А МИ СЕГА........?
26 октомври 2007

Реферите на баскетболният двубой от петия кръг на Държавното първенство по баскетбол за мъже между отборите на Ямбол и Балкан допуснаха една изключително груба грешка, която повлия на развоя и резултата в мача. Зрителите на Диана Арена станаха свидетели на явна несправедливост спрямо тях и любимият им ямболски отбор породена от неадекватни действия и отсъждания на хората призвани да спазват правилата и да въдворяват справедливост на игралното поле. Това са лицата Пламен Симеонов, Младен Марков и Пламен Минев, както и комисарят Серкис Ованесян.
На кратко ситуацията за незапознатите. Съдиите зачетоха кош на баскетболистът на Балкан-Ботевград Атанас Радев вкаран от 25 метра при изтекло време и сигнал на електронната уредба за край на третата част.
Визуализираме това действие със снимки и видео клип, извадени от камерата на телевизия Диана Кабел и любезно предоставени ни от нейните оператори.
Обърнете внимание на червеното кръгче на помощното електронно табло над баскетболната конструкция. При светването на червен сигнал системата отчита край на отделните части. Следете и движението на Наско Радев и къде се намира топката в отделните четири кадъра. На кратко, коша може да се зачете само ако топката е излязла от ръката на стрелящият към коша баскетболист и не е светнало червеното кръгче на таблото. Всички вие може да прецените дали решението на съдиите да зачетат коша е правилно. От снимките се вижда, че то всъщност е безумно. Едва ли обаче това ще бъде взето предвид за да се потърси отговорност от грешниците опорочили мача.


Атанас Радев е още с топка в ръце, миг преди сигналната червена лампа във форма на кръг да светне и да регистрира край на третия период.

Атанас Радев се е приготвил за стрелба, но топката още е в дясната му ръка, когато светва сигналната червена лампа отбелязваща край на третата част.