yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ВИЕ РЕШИХТЕ ТАКА
7 юни 2006

Приключи гласуването за определяне символичната петица и отбор на "Ямболгаз" в периода 1998-2005 година. Вие най-активните привърженици на баскетболната игра в Ямбол дадохте своя вот за фаворити те си играли за нашия отбор в неговия най-ползотворен период. Вече е време за обявяване на крайните резултати.
Първите десет баскетболиста получили най-висок процент от вашите предпочитания попадат направо в символичния отбор.

Това са:
Центърът - Сергей Демурин
Тежките крила - Анатолий Ясинский и Стоил Стоилов
Леките крила - Димитър Ангелов и Димитър Хорозов
Атакуващите гардове - Емил Стаменов и Желько Вучурович
Плеймейкърие - Димитър Димитров, Ненад Джорич и Румен Шопов


Други петима играчи събрали повече от 10 % от вашият вот ще отидат на своеобразен бараж за влизане межди 12-те на "Ямболгаз". Това са:
Сергей Гришаев, Зоран Стеванович, Ярослав Зубрицкий, Владимир Зарич и Павел Нойков. Двама от тях ще получат "уайлт карт".
До тук думата имахте вие. Много от вас гласуваха прилагайки различни критерии за това. Някои от нашите играчи получиха много гласове в последния момент за да влязат в символичния отбор. За да определи двамата, които ще се промъкнат последни сред най-големите и самата "символична петица" думата ще има специалиста. Кой друг освен треньорът на 20-ти век Иван Чолаков е способен да направи най-точната преценка. Негов ще бъде решителният избор.
От споменатите по горе баскетболисти има няколко големи отсъстващи. Обявения два пъти за MVP на "Ямболгаз" за сезон 2003-04 и 2004-05 Николай Балев получи само 2,8 % от вашите гласове. Сред изброените играчи липсва и името на Бранислав Вичентич (7,0 %), който бе най-добре представилия се в нашите редици по време на плейофи 2003. През цялото време на анкетата той бе твърдо между първите десет ваши предпочитания, но накрая загуби надпреварата. Двама украинци шампиони с "Ямболгаз" останаха далече от фаворитите. Евгений Анненков отказа да прояви мъжество и не взе участие във финалната плейофна серия, в която се решаваше титлата и логично получи наказателен вот от вас. Той събра мижавите 0,02 % от гласовете. Малко изненадващо Олег Ткач също не ви е впечатлил с изявите си. Неговия вот е само 0,05 %.
Въпреки пристрастията, ние ямболските фенове отново демонстрирахме изключителен усет и баскетболен интелект и сме на път да съставим един изключително хегемонен и добре балансиран отбор.
Очаквай те окончателното класиране след избора на Иван Чолаков на 8 юни 2006 - датата на която хиляди те верни фенове се стекохме на Диана Арена за да отпразнуваме историческото събитие.






yambolbasketball.com