yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
СИМВОЛИЧНАТА ПЕТИЦА НА "ЯМБОЛГАЗ"
8 юни 2006



Cлед Вашето гласуване и след допитване до треньора на 20-ти век Иван Чолаков "символичната петица на "Ямболгаз за периода 1998-2005 година на баскетболният сайт yambol.basketball-bg.com придоби следния вид:

Плеймейкър: Ненад Джорич
Атакуващ гард : Желько Вучурович
Леко крило: Димитър Ангелов
Тежко крило: Анатолий Ясинский
Център: Зоран Стеванович

Преди обаче да се сформира тази петица Иван Чолаков избра двамата баскетболисти, които да влязат в символичният отбор (останалите десет ги избрахте Вие).
Изборът твърде много затрудни специалистът, защото и петимата предложени за "уайлт карт" са достойни да попаднат в престижната класация. В крайна сметка най-успелият ни треньор подходи съвсем професионално към това приятно задължение и прецени, че за да бъде отборът добре балансиран са необходими към него да се присъединят двама баскетболисти играещи в подкошието. По този начин отпаднаха крилата Павел Нойков - реализатор No 1 на отбора за 2003-05 и Владимир Зарич (борец No 1 за сезон 2002-03), който до последно бе между първите десет, но накрая не издържа конкуренцията на играещите на неговия пост Д.Ангелов и Д.Хорозов. Дилемата, кои двама между З.Стеванович, С.Гришаев и Я.Зубрицки да бъдат избрани вися дълго време. След като бе изместен от С.Демурин в последните два дена от гласуването, С.Гришаев доста неочаквано загуби и предпочитанието на Иван Чолаков. Той предпочете MVP на "Ямболгаз" за сезон 2001-02 Я.Зубрицкий и най-титулуваният баскетболист играл за ямболския баскетболен отбор З.Стеванович - европейски клубен шампион с "Партизан" - Белград. По този начин големите дванадесет на "Ямболгаз" са следните:
гардове - Р.Шопов, Д.Димитров, Н.Джорич, Е.Стаменов и Ж.Вучурович
крила - Д.Ангелов, Д.Хорозов, А.Ясинский, Стоил Стоилов, Я.Зубрицкий
центрове - С.Демурин, З.Стеванович
При определянето на "символичната петица" гуруто на ямболският баскетбол без колебание първо посочи имената на Д.Ангелов - MVP за сезон 2000-01 и на възродителят на ямболският баскетбол А.Ясинский - баскетболист No 1 на Ямбол през 90-те години. За позицията на центърът имаше колебание да ли да се предпочете типичният играч на този пост З.Стеванович или якият борец Я.Зубрицкий. Накрая изборът се спря на сърбинът, благодарение най-вече на неговият лидерски характер и голям опит. Най-труден за решаване бе, коя да бъде гардовата двойка - Д.Димитров и Е.Стаменов или Н.Джорич и Ж.Вучурович. Изборът се свеждаше до това дали да надделее професионалното или сърдечното предпочитание. След дълга дискусия все пак Ив.Чолаков подходи по следния начин. "Символичната петица" в действителност е и неговата стартова петица, ако хипотетично бе треньор на този отбор, затова той предпочете сръбската гардова двойка.
Така след близо сто дневни тръпки Ямбол вече си има символичен отбор съставен от играчи обличали екипа на Ямболгаз в най-успешния за баскетбола ни период в историята. Да ние честито!






yambolbasketball.com