yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
12-те на 64-то ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО
23 юни 2006

Представяме ви отборът на yambol.basketball-bg.com за сезон 2005-06.
Кой са играчите заслужили признанието да се наредят сред най-добрите в българският шампионат?
В тимът разбира се влиза MVP на сезона С.Георгиев (+22,19). Компания му правят и неговите съотборници в Левски Д.Мортън и Ю.Радионов. Заедно тримата сформират и най-полезното за отбора си трио в първенството (EFF: +55,70). Ю.Радионов е и лидер в отнети топки (2,84). Между първите дванадесет не може да мине и без най-добрият реализатор в лигата - И.Станков (21,39 т.). Съиграчът му в Спартак Б.Тотев също е част от този отбор. Двамата плевенчани образуват и най-резултатният дует из в между всичките тимове в страната (37,42 т.). Другите двама лидери по статистически показатели също намират място между 12-те. Това са водачът при борците под кошовете и най-добър чужденец Н.Тмушич (12,28 борби) и майсторът на извеждащият пас - Л.Джоунс (6,58). Най-универсалният играч - Д.Миличич и най-прогресиращият с изявите си баскетболист през сезона - А.Груев също вписват имената си в този отбор. Двамата играчи на Р.спортист образуват и най-добрата гардова двойка (EFF: +33,09). Символичният отбор на ямболският баскетболен сайт се допълва от великолепното варненско трио Д.Иванов/К.Иванов/С.Топчов. Първият от тях е най-добрият млад баскетболист в България. Той е включен и в първата символична петица на страната, а заедно с брат си Калоян са включени и в първата петица на младоците.

Символичен отбор на yambol.basketball-bg.com

Плеймейкъри:
Ламонт Джоунс, Юлиян Радионов, Александър Груев

Атакуващи гардове:
Илия Станков, Душан Миличич

Леки крила:
Деян Иванов, Дуейн Мортън

Тежки крила:
Стефан Георгиев, Калоян Иванов

Центрове:
Нинослав Тмушич, Бранимир Тотев, Саша Топчов

В изброеният по-горе отбор са включени по трима баскетболисти на Левски и Черно море ИГ. По двама на Спартак Пл. и Р.спортист. По един на Лукойл Академик и Ямбол.
Прави впечатление, че шампионът вкарва само един свой представител, което се дължи в напускането на техния отбор на водещите им играчи и доиграването на сезона от техните дубльори. Включени са седем български играча, четирима чужденци и един натурализиран сърбин.
В действителност това са и първите дванадесет в нашата класация по ефективност. Това, че в нея влизат всички лидери и водачи в съответните статистически показатели и в същото време се образува един хегемонен и добре балансиран отбор показва прецизността в изчисление на полезността в играта на отделните състезатели и също така липсата на каквито и да са лични пристрастия при определяне на символичния отбор.

В класацията са включени само баскетболисти играли в поне 50 % от мачовете на своите отбори както в редовния сезон така и в плейофите.






yambolbasketball.com