yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 

Untitled Document

ЖРЕБИЯТ ЗА "КУПАТА" НИ ИЗПРАТИ СЛИВЕН
27 януари 2006

Вчера в баскетболната ни централа се тегли жребия за тазгодишния турнир за Купата на "България". Съперник на "Ямбол" в осминафиналната фаза е отборът на "Сливен". В този етап от надпреварата не би трябвало никой от евентуалните ни опоненти да ни затрудни, но все пак успяхме да избегнем предполагаемия най-добър отбор, този на ЦСКА. "Армейците" успяха да си намерят спонсор и амбициите им за достойно представяне в този турнир се увеличиха. Също така е радостно , че няма да пътуваме до далечния Благоевград за да се срещнем с местния "Старт". Баскетболистите от съседния до нас град обаче никак не са за подценяване. Те заеха първо място в Източната А2 група, като изместиха от първото място изключително ерудирания тим на "Алвина" - Варна. В редиците на "Сливен" играят две момчета, С.Иванов и А.Илчев, които са бивши играчи на Ямболгаз. Светлин в същност е и най-класния играч на предстоящия ни съперник. При всички положения тези момчета ще се опитат да покажат пълните си възможности именно срещу нашия тим за да докажат, че не основателно са пренебрегнати. С.Иванов в началото на сезона отказа предложения му договор от Ив.Чолаков и предпочете да играе за втородивизиония тим. През изминали сезон той беше най-прогресиращия играч за Ямболгаз и определено имаше място и в настоящия ямболски отбор. Предпочитанието му обаче беше да се опита да бъде лидер в Сливен отколкото да се бори за мястото си при нас. Още двама техни баскетболисти с минали през ямболската школа. Х.Гюров игра за Ямболгаз 2, но не можа да де включи в първия отбор, Ж.Кутулов няколко години игра за юношеските ни тимове. Други по-известни играчи на "Сливен" са ветераните П.Петров, С.Комбалов и игралия няколко сезона в "Левски" и негов талисман С.Михайлов.
При всички случаи ни очаква интересен двубой, интригата, в който се поражда и от традиционната врежда между нашите градове. Ив.Чолаков и най-върлите привърженици на баскетбола в нашия град едва ли са забравил как преди единадесет години, чрез задкулисни машинации комшиите ни изхвърлиха от елита за сметка на "Лудогорец" - Разград.
Ако успеем да преодолеем осминафиналите, следващия ни съперник ще бъде победителя от сблъсъка между Р.спортист и Славия.
Също вчера се определи и програмата от втората фаза на редовния сезон в А1. Първите шест отбора се отделиха в отделна група. Отборът срещу, който ще стартираме на 3 февруари е шампиона Лукойл Академик. Мачът ще бъде в Правец, а противник в първия ни домакински мач на 11 февруари ще е Р.спортист.







yambolbasketball.com