yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
ДВАМА НАШИ ЩЕ УЧАСТВАТ В "МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ"
2 април 2006

На 16 април 2006 година от 15 часа във ДКС във Варна ще се проведе третия "ALL STAR GAME" на българското първенство. За трети път това шоу ще се проведе в морската ни столица и е под основното спонсорство на HDI застраховане. Затова ще носи и наименованието "HDI мача на звездите". Единият отбор ще бъде съставен от българските "звезди" играещи в първенството и ще носи името на пивоварна ЛЕДЕНИКА. Другият отбор ще е съставен от чужденците играещи в България и ще носи името АКВАТЕКС.
За наше огромно удоволствие и в двата тима ще има играч от ямболския баскетболен отбор. За втори път в този престижен мач участие ще вземе Д.Хорозов. Преди две години нашит капитан спечели и турнира за "забивки", който се проведе на полувремето. Миналата година той отново бе поканен да участва в този атрактивен турнир, но тогава Митко отказа участие тъй като поканата дойде твърде късно.
В отборът на "чужденците" напълно заслужено бе включен и Н.Тмушич. Сърбинът е No 1 в лигата по борби с 12,9 овладявания и е втория по ефективност сред центровете след С.Георгиев от Левски.
По традиция в такива мачове, тимовете се водят от наставниците на отборите с най-предно класиране в първенството. Селекционерът на отбор ЛЕДЕНИКА е Д.Великов - треньор на 2-я Черно море ИГ. Той си избра за помощник Р.Бърчовски, а на АКВАТЕКС е К.Папазов - треньор на първия Лукойл Академик, с помощник М.Докузовски.
Селекционерите си избраха баскетболистите съставящи двата отбора. Участие в "HDI мача на звездите" ще вземат по петима играчи на Лукойл Академик, Черно море ИГ и ЦСКА. Трима от Левски. По двама на Ямбол и Спартак Плевен и един на Р.спортист.
Селектирането на двамата ямболски баскетболисти е не само безспорен техен личен успех, но и успех на нашия баскетбол.
В уебсайта на БФ"Бсакетбол" можете да гласувате за стартовите петици на двата отбора. Призоваваме Ви да гласувате активно за Д.Хорозов и Н.Тмушич. Така ще докажем, че обичаме нашите любимци, а и за всеки отбор е престижно да излъчи свой състезател сред стартиращите в това баскетболно шоу.






yambolbasketball.com