yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

ПАК ПОБЕДА ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В "МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ"
15 април 2006

В третият двубой "HDI мачът на звездите" провел се отново във Варна победи отбора на "чужденците" воден от плеймейкъра на Лукойл Академик Л.Джоунс. Той напълно заслужено стана и MVP на мача след като неговия тим взе победата с 88-86. Американецът реализира 30 точки и подаде 7 завършващи паса.
В това баскетболно шоу за наша радост взеха участие и двама баскетболисти на "Ямбол". Те започнаха в стартовите петици. Това е голямо признание за тях, защото стартиращите в този мач се определят от фенове от цялата страна.
Първия кош за тима на "българите" бе дело на Д.Хорозов. Митко продължи да бележи и за 15 минути в игра отбеляза 11 точки (5/7 от игра). Само К.Иванов от отбора на "Леденика" има повече точки от ямболския представител. Капитанът ни има ефективност от +12, която е втора по големина в отбора му след тази постигната от К.Иванов и С.Георгиев имащи по +14.
В отбора на "Акватек" отлично се представи Н.Тмушич. Нашето момче и в този мач потвърди, че е най-добрия борец под коша в първенството ни. Той хвана 8 борби, най-много от всички играчи взели участие в шоуто. Нино добави към актива си и 8 точки, повечето от тях след отлични взаимодействия с Л.Джоунс. Центърът ни има ефективност +11, като е изпреварен само от тримата си американски съотборници.
Това определено е най-доброто представяне на наши играчи в този мач от трите провели се до сега.
В турнира по "забивки" участие взеха и братя Хорозови. Те не успяха да го спечелят, но се получи така, че най-зрелищната част, очаквана с на-голям интерес от близо 3000 публика в залата, бе претупана и по този начин не можа да се получи истинско състезание. Този турнир бе спечелен от К.Мур от ЦСКА, а състезанието по "тройки" от Т.Дечев също от "армейския" отбор.
Имаме и определени забележки към начина на водене на мача от страна на селекционерите на отбора на "българите". Те направиха така, че четирима от стартиращите играчи да имат по-малко игрово време от техните заместници, като по този начин не се съобразиха с вота на феновете, а те по ясен начин заявиха, кои да са главните действащи лица.






yambolbasketball.com