yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
СЪПЕРНИКЪТ НИ НА ЧЕТВЪРТФИНАЛА Е ЯСЕН
20 април 2006

Ясен е вече отборът, който ще бъде наш съперник в четвъртфиналната плейофна серия. След успех с 2-0 победи над Алвина - Варна, Р.спортист ще се изправи срещу с нас в битка за класиране на полуфиналите. До този момент двата отбора са изиграли общо шест мача - четири за първенство и два за Купата. В четири от тях победители са излизали баскетболистите на Ямбол. Общият точков резултат е 536-500 (89,3-83,3). Прави впечатление, че на отборът от Самоков отбелязваме средно по 8,5 точки повече , от колкото средните ни показатели от 80,8 за сезона, а получаваме средно по 2,9 точки по малко от средните за сезона 86,2.
"Ямбол" ще има домакинско предимство в тази плейофна серия, което означава, че ако вземем мачовете с на Диана Арена ще продължим напред. В Ямбол спечелихме и двете си срещи от редовния сезон. Първата с 93-83, а втората с 92-72 (най-голямата разлика, с която сме побеждавали в първенство). Като домакини имаме и една загуба с 85-87, но в срещата реванш за купа "България", след като бяхме си осигурили комфортен аванс от 17 точки (89-72) в първия мач. Тази загуба трябва да ни послужи за урок. Тя не бе фатална за класирането ни между четирите най-добри отбора за Купата, но ако допуснем такава в плейофите ще бъде съдбоносна.
Поглеждайки статистиките от тези шест двубоя межди Ямбол и Самоков се забелязва отличната игра на Д.Хорозов в тях. Капитанът ни е отбелязвал средно по 21,7 точки при негови средни за сезона от 17,4. В първите два от тях той е отбелязал съответно 37 и 35 точки. Това са трети и пети по стойност резултат, постигнат от играч на ямболския отбор за последните шест сезона. Освен Д.Хорозов всички от останалите ни играчи имат силни игри срещу "скиорите", като С.Чолаков (EFF: +23) и И.Марчев (14 т.-рекордни за сезона) са изиграли най-добрите си мачове срещу този съперник.
Ако Д.Хорозов се изявявал най-силно от нашите в тези двубой, то за опонента това е правил А.Груев. Атлетичният гард на Р.спортист има средно по 18,2 т. и заедно с Д.Миличич са водещите реализатори за самоковци. През пролетния полусезон "отборът от планината" привлече едно много класно попълнение в лицето на Л.Белберов, който веднага се превърна в техен лидер. В двата мача срещу "Ямбол", в които е взел участие бившият национал, победите са поделени 1-1. Основна цел пред нашите баскетболисти е именно неговото опазване. При победата ни в Самоков с 89-72 неговия принос бе едва 10 т. - много под неговите средни за сезона. Огромният им център Е.Олийник обаче не се представя убедително срещу нас, неутрализиран от най-полезния ни играч през сезона Н.Тмушич. В интерес на истината и Нино среща затруднение с играта си срещу украинеца, но статистическите му показател са по-добри от неговите.
На всички нас е напълно ясно, че ни очаква една много оспорвана плейофна серия срещу пределно мобилизиран и амбициран противник. Първият мач на Диан Арена е изключително важен и трябва задължително да се спечели. Успешните ни игри срещу Р.спортист ни дават основание да смятаме, че ние сме по-близко до полуфиналите от тях. Нелепо ще е точно в най-важните ни срещи да не бъдем на ниво и да развалим чудесните впечатления, които оставихме до сега.
Призовава ме ви, всички на мача в събота за да подкрепим любимците ни и да продължим напред където ни чака "морето".
Успех момчета!






yambolbasketball.com