yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ПОРЕДНИЯТ СИЛЕН МАЧ ЗА Я.РУСЕВ ВЪВ ФРАНЦИЯ
10 април 2006

Поредния силен мач на Ясен във Франция носи победа на неговия BCCL. От както заигра през януари, новия му отбор няма загуба и това в най-голяма степен се дължи на нашето момче. Тази победа бе най-трудно постигната, но в същото време и най-ценна. BCCL надиграва с 5 точки временния водач в класирането и от следващия сезон преминава в третата вече професионална лига на Франция. С привличането на Ясен шефовете на отбора направиха голям удар, защото с влизането в професионалните групи интереса на спонсорите ще се увеличи, а от там и средствата за куба.
В този мач ямболията прави 23 точки, 8 асистенции, 8 отнети топки и 4 борби за пълни 40 минути игра. Въпреки, че не започва по най-добрия начин мача, дължащо се и на контузия в глезена, Ясен прави фантастично второ полувреме и зарадва с изявите си препълнената с фенове домашна зала и най-вече по отчаялия се на почивката негов треньор. Изключителни за плеймейкарът ни са били последните 2 минути от мача, в който буквално сам е надиграл класния опонент. При 5 точки преднина за противника, той пресича пас и атрактивно завършва атаката. В следващото нападение бележи и "тройка", а следващото му попадение след стрелба от повече от 8 метра хвърля в делириум намиращите се в залата. BCCL повежда с три точки. Тази преднина бива увеличена след два успешно изпълнени наказателни удара от Ясен. След мача е настъпила неописуема атмосфера, а виновника за това сдържаните и аристократични французи да се търкалят по игрището и да плачат от радост е, досещате се кой.
Освен на баскетбол Ясен научава съотборниците си и как да празнуват победите, след като за първи път те остават будни до зори опиянени от маркови питиета.
Силните изяви на нашия не остават незабелязани от местните скаути. На този инфарктен мач са присъствали треньорите на дублиращия тим на Addeco ASVEL, които определено са останали очаровани от неговите изяви.






yambolbasketball.com