yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document


СЪДИЯ ПОЕ ЯМБОЛСКИЯТ БАСКЕТБОЛ

11 ноември 2006

На 11 ноември се проведе отчетно-изборно събрание на Баскетболен клуб “Тунджа”. Най-важната точка от дневния ред бе за избор на нов Управителен съвет и Президент. След гласуване членовете на клуба взеха решение Председателят на Ямболският Окръжен съд – Добрин Кючуков да оглави баскетбола ни. Той замени на поста Президент на БК”Тунджа” Бойко Георгиев. Членовете избраха и УС. В него влязоха едни от най-влиятелните ямболски бизнесмени като: Видьо Видев ( “Видона”), Валентин Ревански (“Диана ТВ”, “Оптинет”, “Скарела”), Ангел Спасов (“Комазид”), Дойчо Дойчев (“Технострой инжинеринг”), Красимир Инджов ( строителен бизнес) и Христо Дянков, който и през миналия сезон подпомагаше финансово отбора. Похвално е, че и общината прие при сърце проблемите на баскетбола ни. Благодарение на Общинския съвет бяха гласувани средства от бюджета за издръжката му, с което оправдаха очакванията на много наши съграждани. Уверенията на ямболските общинари е догодина да се отпуснат двойно повече средства. За ангажирането на управниците ни говори и факта, че кмета на Ямбол Кирил Тодоров и общинският съветник Христо Христов – дългогодишен баскетболен общественик също приеха да бъдат включени в новия УС на БК”Тунджа”.
На ОС бе решено професионалният ни мъжки баскетболен отбор да носи името на града на богинята Диана – “Ямбол”. Умоляват се представителите на медиите да вземат това под внимание и отбора ни да се споменава под това име.
След събранието новоизбрания Президент на БК”Тунджа” – Добрин Кючуков изрази задоволството си от разговорите си с ямболския бизнес и увери, че дилемата не е дали ще съществува баскетбола в града ни, а колко силен ще бъде той.
Ние само ще добавим, че изпращаме годината, в която честваме 60 години ямболски баскетбол с оптимизъм за неговото бъдеще и припомняме, че играта с оранжевата топка е социален феномен за града ни и хората помагащи за съществуването му могат да се надяват на голяма подкрепа от ямболци, а също така, че това е една чудесна форма за реклама на техния бизнес.







yambolbasketball.com